Indicele Proprietăţilor Rezidenţiale: evoluţia preţurilor rămâne stabilă

Eurobank Property Services (EPS) anunţă lansarea celui mai recent raport al Indicelui Proprietăţilor Rezidenţiale pentru piaţa din România. 

Cea mai recentă estimare a indicelui rezidenţial calculat de EPS pentru România arata ca evoluţia preţurilor rămâne stabilă, prezentând o creştere de 1,4% în cel de-al patrulea trimestru din 2016, comparativ cu trimestrul al treilea al anului 2016, când a fost înregistrată o creștere de 0,1%.

Trendul crescător înregistrat în evoluția de la an la an a continuat și este reflectat în creșterea totală de 4,2% faţă de trimestrul similar al anului 2015. Stabilizarea prețurilor, alături de creșterea medie anuală de 0,9% înregistrată în ultimii cinci ani, indică faptul că stagnarea va continua pe piața rezidențială din România, fiind vizibilă chiar o tendință de recuperare a prețurilor. Aceste semnale sunt confirmate și la nivelul Capitalei, ce își conservă trendul crescător de 4,8% de la an la an, peste evoluția de 3,9% înregistrată în trimestrul al treilea din 2016.

Un trend crescător este observabil și la indicele București Periferie, cu un nivel de 4,3%, similar valorii înregistrate în trimestrul al treilea al anului 2016. București Centru are şi el un nivel crescător de 4,2% de la an la an, în vreme ce pentru Regiunea București – Ilfov s-a înregistrat o creștere de 4,4% de la an la an în cel de-al patrulea trimestru al anului 2016.

Cele opt diviziuni ale României au înregistrat trenduri crescătoare de la an la an, cu o medie de 4%, singura creștere moderată fiind observată în Diviziunea Nord, cu doar 0,4%.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.