Joaca este limbajul universal al copiilor din toate timpurile și din toată lumea. Este învățare pentru o viață întreagă. Jocul îi ajută pe copii să crească, să fie mai creativi, mai puternici și mai activi. Îi învață să colaboreze și să aibă grijă unii de alții. Pentru mulți dintre noi, este evident că trebuie să căutăm noi moduri prin care să încurajăm cât mai mult jocul, potrivit unui comunicat IKEA. Ne ajută mai ales atunci vedem în joacă o stare de spirit, nu numai jucării și jocuri (deși acestea sunt, desigur, oricând binevenite). Un mod prin care găsim bucuria în tot ceea ce facem. Cu toate acestea, sunt copii din zone ale lumii care nu au parte de joacă.
„Nimic nu este mai frumos, amuzant și interesant în același timp decât jocul unui copil. Joaca îi ajută pe copii să învețe, să înțeleagă lumea din jur și să fie fericiți. Așa că misiunea de a-i ajuta să se joace este una dintre cele mai importante misiuni IKEA de până acum. Campania NE JUCĂM pentru dreptul la joacă lansată anul acesta îi va ajuta pe cei mai vulnerabili copii din lume să se joace din nou: copiii din comunități sărace, tabere de refugiați și zone de conflict, dar și copiii cu dizabilități. Credem că avem potențialul de a schimba viețile a mii de copii din întreaga lume,” declară Daniela Stoican, PR Manager, IKEA România.
Copiii din comunități sărace, tabere de refugiați și zone de conflict. Copiii cu dizabilități. Pentru ei, magazinele IKEA din toată lumea lansează o nouă campanie: Ne jucăm pentru dreptul la joacă. Pentru fiecare jucărie sau carte de povești pentru copii cumpărate din magazinul IKEA în perioada 20 noiembrie – 24 decembrie 2016, IKEA Foundation donează 1 euro pentru a reda copiilor dreptul la joacă. Partenerii noii campanii sunt organizațiile: Handicap International Federation, Room to Read, Salvați Copiii, Special Olympics, UNICEF și War Child. Programele susținute prin campania NE JUCĂM pentru dreptul la joacă se concentrează asupra copiilor afectați de conflictul din Siria, migrațiile cu riscuri, sărăcie și copiilor cu dizabilități. Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului afirmă că fiecare copil trebuie să aibă dreptul la joacă. Din păcate, în zonele afectate de sărăcie sau război, acest drept a dispărut. Joaca este o parte esențială din dezvoltarea unui copil, iar cei care se pot juca în medii sigure dezvoltă abilități de comunicare, lucru în echipă și negociere. Sunt mai sănătoși și se adaptează mai repede provocărilor din viață. Joaca face lumea mai bună.