HOSPICE Casa Sperantei a strans peste 2,6 milioane de lei din directionarea a 20% din impozitul pe profit

HOSPICE Casa Speranței a colectat in ultimele doua luni ale anului 2016 – 2.645.941 de lei, în cadrul campaniei „Dorință de Crăciun”, de direcționare a până la 20% din impozitul pe profit al companiilor.

Cu această sumă, fundația va putea oferi 5800 de vizite la domiciliu pentru pacienții care suferă de boli incurabile, 3800 de zile de internare în unitățile cu paturi din București și Brașov și 5800 de participări în centrele de zi.

În ultimele două luni ale anului, 348 de companii au direcționat către HOSPICE Casa Speranței fonduri folosind această facilitate fiscală, cu 27% mai multe față de aceeași perioadă a anului anterior.

Totalul strâns în cadrul campaniei, 2.645.941 de lei, este cu 49% mai mare decât suma direcționată de societățile comerciale către HOSPICE în cadrul campaniei din 2015.

Potrivit Legii Sponsorizării și a Codului Fiscal, societățile comerciale pot direcționa fără niciun cost până la 20% din impozitul pe profit către sectorul non-profit. În 2016, organizațiile neguvernamentale s-au bucurat de o schimbare legislativă, legată de plafonul sponsorizărilor pe care le pot acorda companiile. Astfel, în loc de 0,3%, firmele pot să scadă din impozitul pe profit sumele acordate ca sponsorizări în limita a 0,5% din cifra de afaceri. Această schimbare a avut un impact pozitiv asupra sumelor ce pot fi direcționate către mediul neguvernamental.

„Le mulțumim din inimă tuturor celor care ne-au susținut prin facilitatea fiscală 20% și care au înțeles cât de important este ca bolnavii incurabili să beneficieze de îngrijire paliativă gratuită. Datorită lor vom putea oferi servicii de calitate pentru tot mai mulți oameni aflați în nevoie”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al organizației neguvernamentale.

„Ne bucurăm că eforturile noastre, atât pe partea de strângere de fonduri, cât și pe cea de informare a companiilor și ONG-urilor, au avut succes. Această facilitate fiscală, prevăzută de legislația română și în vigoare de 23 de ani, este una dintre cele mai eficiente modalități de susținere și dezvoltare a sectorului non-profit de către mediul de afaceri și sperăm că tot mai multe companii și organizații vor beneficia de aceasta în 2017”, a afirmat Laszlo Bodor, director de Fundraising și Comunicare la HOSPICE.

HOSPICE Casa Speranței lucrează în prezent la amenajarea unui nou centru socio-medical pentru copiii care suferă de boli cu prognostic limitat de viață, în Adunații Copăceni, pe o proprietate donată în anul 2012 de familia Florescu.

Valoarea lucrărilor este estimată la peste 1,5 milioane de euro, iar, în momentul de față, clădirile de pe domeniu sunt în plin proces de renovare și utilare pentru transformarea acestora într-un centru socio-medical modern. Până în prezent, pentru noul centru s-au strâns jumătate din fondurile necesare.

 

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.