Holcim: Concursul Zidarul priceput a reunit 72 de elevi

Zidarul Priceput 2017_Holcim Romania (9)Concursul „Zidarul Priceput” desfasurat la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, din Bucuresti, si organizat cu sustinerea Holcim Romania, a reunit 72 de elevi din cadrul a 15 colegii tehnice din tara. Concursul a pornit de la succesul programului „Scoala Zidarilor”, initiativa lansata de companie in anul 2011. Prin Scoala Zidarilor, Holcim urmareste pregatirea urmatoarei generatii de zidari calificati prin cursuri de instruire si transfer de expertiza tehnica.

Programul „Scoala Zidarilor” si concursul national „Zidarul PriZidarul Priceput 2017_Holcim Romania (2)ceput” au pornit de la nevoia acuta la nivel national de zidari calificati (mai putin de 6.000 de zidari calificati lucreaza in Romania), a lipsei unui sistem educational de scoli profesionale care sa ofere suficienta forta de munca calificata profesional, a ofertei reduse de astfel de cursuri si a lipsei de cunoastere cu privire la practicile de lucru corecte in constructii.

Alina Cristea_Maanger Dezvoltare Durabila_Holcim RomaniaAcordam o atentie deosebita aspectului pregatirii profesionale atat in cadrul companiei, cat si in domeniul in care activam. De aceea, concursul national „Zidarul Priceput” este atat de important pentru Holcim Romania, fiind felul in care incercam sa pregatim urmatoarea generatie de profesionisti, de care avem mare nevoie la nivel national. Prin transferul de cunostinte si prin oferirea conditiilor necesarea invatarii acestei meserii de catre elevi, reusim sa crestem impreuna si sa dezvoltam in mod sustenabil o arie profesionala esentiala, pentru ca Romania sa construiasca mai bine”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila, Holcim Romania.

Editia din acest an a competitiei „Zidarul Priceput” a strans la start elevi ce studiaza calificarile „Tehnician in constructii si lucrari publice” si „Tehnician desenator in constructii si instalatii”. Pe parcursul celor doua zile de concurs, cei 72 de elevi au sustinut o proba teoretica si una practica, prin care le-au fost evaluate competentele. Ambele probe au fost coordonate de reprezentantii Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”, Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti si Holcim Romania.

In cei cinci ani de derulare a programului „Scoala Zidarilor”, Holcim Romania a instruit si certificat in competentele meseriei de zidar peste 500 de absolventi din cadrul a 18 colegii tehnice din 17 orase din Romania. In cadrul sesiunilor de instruire, participantii au luat parte la cursuri teoretice si lucrari practice sustinute de cadre didactice si specialisti tehnici ai Holcim Romania.