Hidroelectrica, 1,3 miliarde lei profit după 10 luni

gov-ro-sala-oameni Hidroelectrica estimeaza in luna octombrie 2016 un profit brut de 141 milioane lei, cu 85% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2015, si un profit estimat cumulat pe primele 10 luni ale anului 2016 de aproape 1,3 miliarde lei, reprezentand o crestere cu 34% fata de perioada similara a anului trecut. Cifrele de afaceri pe primele 10 luni ale anilor 2015, respectiv 2016 sunt sensibil egale, insa, in luna octombrie 2016, vanzarile au crescut cu 26% fata de aceeasi luna a anului anterior.

Productia lunii octombrie 2016 de 1,3 TWh, determina la 10 luni un total de 14,4 TWh, fata de 13,7 TWh realizati in aceeasi perioada a anului 2015. Strategia de contractare a Hidroelectrica a permis maximizarea veniturilor si totodata functionarea in siguranta a Sistemului Energetic National (SEN), asigurand, si in luna octombrie, peste 25% din consumul de energie electrica inregistrat la nivel national, iar in tot acest timp disponibilitatea hidroagregatelor a fost corelata cu un program optim de mentenanta a acestora.

Dupa ce Tribunalul Bucuresti a dat castig de cauza Euro INSOL si Hidroelectrica in toate actiunile formulate de traderii de energie, Curtea de Apel Bucuresti a anuntat ca mentine integral hotararile Tribunalului si respinge irevocabil actiunile traderilor. Prin hotararile judecatoresti pronuntate joi, 10 noiembrie 2016, Curtea de Apel a respins toate cele trei recursuri formulate de traderul Energy Financing Team, de producatorul Alro si de contractorul Andritz Hydro impotriva hotararilor prin care Tribunalul le-a respins cererile impotriva Hidroelectrica.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.