”22 de ani înseamnă un răstimp semnificativ în vîrsta oricărui om. Dar poate semnifica ceva și în viața unui oraș.”
Acum 22 de ani, un club de jazz era, probabil, ultimul lucru de care Capitala avea nevoie…sau unul dintre cele mai necesare. Azi, clubul de jazz Green Hours (devenit din decembrie 1997 și de teatru: Teatrul LUNI de la Green Hours), împlinește cele două decenii + 2 ani de muzică live, spectacole de teatru, performance-uri, proiecții de filme, lansări de carte, expoziții de fotografie și pictură etc.
Cam tot ceea ce acum îl definește (în limbaj contemporan) ca primul ”hub” cultural independent al României …adică așa cum, fără a-și da chiar seama, înconjurându-se – și fiind înconjurat – de artiști și apărându-și permanent independența, a reușit să fie.
Neocolit de probleme, relocat la un moment dat – pentru 3 luni – din stare de necesitate, a reușit totuși să supraviețuască într-un mod demn și de luat în seamă de comunitate… la fel cum a și apărut, în 1994, într-un București haotic, aflat într-o continuă schimbare.
Iar pentru că în septembrie nu a avut cum să organizeze o sărbătoare speciala a jazz-ului, auspiciile s-au arătat potrivite pentru luna noiembrie:
– 15 noiembrie, în parteneriat cu andante Music & Institutul Francez – la Sala Elvira Popescu: Markus Stockhausen & Florian Weber Duo (DE)
– 24 noiembrie, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti – la Sala Elvira Popescu:
“Echoes of Bucharest” / „Ecourile Bucureștiului”
– 25 noiembrie la Green Hours: Stéphane Tsapis trio
– 26, 27, 28 noiembrie: Luiza Zan’s Long Weekend @ Green Hours – prezentarea albumului ”Heritage” & duo cu István Gyárfás
La mulți ani, Green Hours!