Fundatia Bethany organizeaza Serata Nobila, in sprijinul elevilor din Iasi

serata-nobilaFundatia Serviciilor Sociale Bethany organizeaza pe 16 noiembrie Serata Nobila – Concert de vioara si violoncel, un eveniment muzical de mare clasa cu participarea pro bono a doi artisti recunoscuti si iubiti de publicul din tara si din strainatate: Remus Azoitei – vioara si Filip Cristian Papa – violoncel. Evenimentul va fi gazduit de Biblioteca Centrala Universitara “Mihai Eminescu”, incepand cu ora 18.30 si sunt asteptati peste 300 de invitati sa se bucure de programul muzical din care fac parte lucrari indragite din muzica clasica, precum:  „Anotimpurile” lui Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni – Adagio in G minor pentru vioara si orga si Joseph Haydn – Concert pentru violoncel si orchestra. Participarea la eveniment se face in baza unei donatii in valoare de 50 de lei, iar invitatiile se gasesc la Librariile Carturesti din Iasi sau la sediul Fundatiei Bethany.

Diana_Paius_manager_zonal_Fundatia_Serviciilor_Sociale_BethanyNe-am obisnuit sa ii provocam mereu pe ieseni sa fie buni si generosi, sa vina alaturi de initiativele noastre de a-i ajuta pe copiii aflati in dificultate. Sa fie filantropi. Am invatat, in timp, sa dam evenimentelor noastre o nota de eleganta, astfel incat generozitatea prietenilor nostri sa se manifeste in contextul in care merita. De aceea, de sase ani, in apropierea Craciunului, oferim oamenilor care vor sa ne fie alaturi, acest concert, care se reinventeaza printr-un nume si o imagine noua”,  a declarat Diana Maria Paius, Manager Zonal al Fundatiei Bethany.

Concertul este organizat si in acest an in sprijinul programului START – Program de consiliere, orientare in cariera si burse pentru elevii din mediul rural pe care Fundatia Bethany  il deruleaza pentru al treilea an consecutiv. In cadrul acestui program, 38 de elevi din comunele Liteni, Vladeni si Dobrovat beneficiaza de burse lunare, de consiliere profesionala si de experiente inedite in firmele iesene, care sa-i familiarizeze cu diverse domenii profesionale.

Remus Azoitei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonica din orasul sau natal, Galati. A obtinut o bursa de studii la renumita Juilliard School din New York, la finalul pregatirii sale obtinand titlul de Master of Music. In 2001, este numit profesor de vioara al Academiei Regale de Muzica din Londra, la acel moment fiind de asemenea cel mai tanar profesor de vioara din intreaga istorie de 200 de ani a Academiei.

Filip Cristian Papa este membru fondator al Cvartetului Ad Libitum al Filarmonicii iesene, cu care a obtinut numeroase premii nationale si internationale, intre care, cel mai important la Evian (Franta), in 1997. A colaborat cu interpreti si ansambluri prestigioase, printre care Cvartetul Voces si violoncelistul Wolfgang Laufer din Cvartetul american Fine Arts. A sustinut numeroase concerte in calitate de solist in tara si in strainatate.

Serata Nobila este un eveniment sprijinit de Filarmonica de Stat Moldova Iasi, Biblioteca Centrala Universitara si sustinut de Primaria Municipiului Iasi.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.