Flanco si Fundatia Emag au deschis sase centre de tip afterschool la sate

flancoCu ajutorul finantarii Flanco au fost deschise primele sase centre de tip afterschool la sate, in cadrul programului Noua ne pasa. Acestea fac parte din proiectul pilot de burse pentru scolile din mediul rural, implementat in anul scolar 2016-2017, in sase comunitati din cinci judete, prin care elevii cu rezultate slabe la invatatura sunt sprijiniti sa nu abandoneze scoala si sa promoveze examenul de la finalul ciclului gimnazial. Initiativa reprezinta un proiect pilot de invatare suplimentara si vine in completarea programului scolar obligatoriu, oferind oportunitati pentru consolidarea competentelor dobandite de copii la scoala.

Primele sase scoli din proiect sunt in judetele Prahova (comuna Sotrile), Constanta (comunele Valcelele si Darabani –  Liceul Teoretic din Negru Voda), Neamt (comunele Vaduri si Gidinti), Buzau (comuna Buda) si Teleorman (comuna Putineiu). Peste 150 de elevi din clasele I-VIII cu risc mare de abandon scolar sunt inclusi in program.

Tudor_Vlad_Presedintele_Fundatiei_eMAGAbandonul scolar este o problema reala mai ales in randul copiilor care invata la sate, de aceea, in centrele afterschool din programul Noua ne pasa, elevii cu rezultate slabe la invatatura sunt meditati si ajutati de profesori sa continue scoala si sa aiba o sansa reala sa intre la liceu, participarea lor la pregatire fiind gratuita. Dincolo de ajutorul punctual pentru cei implicati in program, avem convingerea ca investitia in educatia si formarea copiilor din mediul rural este vitala pentru modernizarea satelor romanesti”, a declarat Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

In prezent, 31,2% dintre elevii din comunitatile rurale nu promoveaza Evaluarea Nationala, iar rata abandonului scolar este de 1,5 ori mai mare decat la oras.

dragos-sirbu-ceo-flancoDorim ca in cadrul centrelor after-school Noua ne pasa sa-i incurajam pe acesti copii sa acumuleze cunostintele necesare pentru promovarea examenului de Evaluare Nationala si, de ce nu, pentru viata. Acesta este primul nostru proiect de anvergura, pe care ne dorim sa-l dezvoltam, mizand inclusiv pe implicarea tuturor colegilor, partenerilor si clientilor nostri”, a declarat  Dragos Sirbu, CEO Flanco.

Scolile care beneficiaza de sustinere pentru implementarea centrelor after-school ”Noua ne pasa” primesc sprijin financiar pentru a le asigura copiilor o gustare, pentru achizitia de materiale didactice necesare desfasurarii activitatilor educationale si pentru remuneratia profesorilor care sustin orele de curs.

Profesorii se implica prin organizarea grupelor de invatare asistata pentru elevi si predare, precum si in atragerea si mentinerea unor colaborari in beneficiul copiilor cu actori din comunitate.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.