Epson este lider pe piața de videoproiectoare din România în 2016

Epson ocupă prima poziție pe piața de videoproiectoare din România și în anul 2016. Pe parcursul anului trecut, Epson a realizat o cotă de piață de aproximativ 32% ca volum și de 27% ca valoare, potrivit datelor Futuresource Consulting.

Epson și-a menținut poziția de lider și în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut (octombrie-decembrie).

Pe tot parcursul anului trecut, Epson s-a clasat pe primul loc pe piața de videoproiectoare cu rezoluție WUXGA, WXGA și 4K. Cea mai mare cotă de piață, de 86% ca număr de unități vândute, a fost atinsă de Epson pe segmentul de videoproiectoare cu rezoluție WUXGA.

„2016 a fost un an al evenimentelor sportive care au avut un impact major asupra vânzărilor de videoproiectoare din mai toate gamele, cu precădere asupra celor cu rezoluție WUXGA din gama entry, care pot fi folosite acasă sau la birou, oferind clienților noștri o calitate excepțională a imaginii la un preț adecvat. Estimăm că vom avea creșteri semnificative și în acest an, având în vedere faptul că vom lansa noi modele de proiectoare pentru toate segmentele de piață”, precizează Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Creșteri semnificative au fost și pe segmentul de proiectoare cu rezoluție WXGA, unde Epson a obținut anul trecut o cotă de piață de 33% ca volum.

Anul trecut, Epson a adăugat la începutul anului 2016 în gama sa extinsă de videoproiectoare și primul model laser cu tehnologie de amplificare 4K, modelul EH-LS10000 pentru proiecții cu imagini de o calitate excepțională.

În plus, pe parcursul anului trecut, Epson şi-a consolidat poziţia de lider al segmentului de videoproiectoare interactive pe care deţinea, la sfârşitul anului 2016, 52% din valoarea totală a pieţei. În România s-au vândut astfel 23.545 de videoproiectoare, iar per total, piața de a înregistrat în 2016 vânzări de peste 13,8 milioane de euro, cu 19% la sută mai mult față de anul precedent.

Pe lângă primul primul model laser cu tehnologie de amplificare 4K, Epson a lansat trei proiectoare de ultimă generație cu tehnologie de amplificare 4K, Blu-ray UHD și suport HDR, sistem optic motorizat și funcție de memorare a poziției lentilei:  EH-TW7300, EH-TW9300 și EH-TW9300W.

 

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.