ENGIE Romania continua programul de imbunatatire a sistemului medical „Energie pentru o sansa la viata” dotand institutii medicale publice din Romania cu aparate de ventilatie invaziva si non-invaziva, vitale pentru pacientii spitalizati.
Conform unei statistici a Societatii Romane de Anestezie Terapie Intensiva realizate la inceputul anului 2016, necesarul de aparate de ventilatie mecanica pentru cele 65 de spitale publice luate in considerare in analiza era de circa 632 de bucati.
Pentru a raspunde acestei nevoi, Asociatia Daruieste Viata si ENGIE Romania au demarat proiectul de dotare cu 11 aparate de ventilatie non-invaziva si 3 aparate de ventilatie invaziva a urmatoarelor institutii publice medicale: Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanta, Spitalul Clinic de Copii Brasov, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”. Toate aceste spitale publice au un rol esential in tratarea bolilor respiratorii sau a pacientilor aflati in stare grava, sunt centre medicale regionale de referinta, care insa erau dotate cu un numar insuficient de echipamente sau cu aparate cu durata de viata depasita.
Investitia totala a ENGIE Romania in proiect se ridica la circa 200.000 de euro.
„Ne-am asumat misiunea de a fi utili comunitatilor in care activam, nu numai prin furnizarea de energie si servicii, dar si prin si prin derularea de proiecte de responsabilitate sociala. Am inceput sa investim in domeniul sanatatii in anul 2013, odata cu lansarea programului ,,Energie pentru o sansa la viata’’, iar acum finalizam cel de-al treilea proiect de dotare cu aparate de ventilatie a unor centre medicale de importanta majora pentru Bucuresti si anumite regiuni din tara. Ne bucuram ca putem veni astfel in sprijinul semenilor nostri’’, a declarat Eric Stab, Presedinte Director General ENGIE Romania.
Programul ,,Energie pentru o sansa la viata’’ a fost lansat de ENGIE Romania in anul 2013 si vizeaza imbunatatirea sistemului medical romanesc in cadrul institutiilor medicale publice, avand ca directie de actiune modernizarea unor centre de excelenta profesionale si dotarea cu aparatura medicala de inalta performanta. In editia 2013 a programului a fost implementat primul proiect de modernizare si dotare cu echipamente medicale performante a Centrului de Hematologie si Transplant Medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni, printr-o investitie de 375.000 de euro. In editia 2014 a fost lansat proiectul de deschidere a unei noi sali de operatie in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, cu o investitie de 235.000 de euro din partea ENGIE Romania.