ENEL finalizează primul parc eolian în Africa de Sud

enel Enel, prin subsidiara Enel Green Power RSA (EGP RSA), a finalizat și conectat la rețea parcul eolian Nojoli, situat în provincia Eastern Cape a Africii de Sud. Nojoli este primul parc eolian al Grupului Enel care începe producția în Africa de Sud.

„Finalizarea parcului Nojoli demonstrează angajamentul nostru continuu față de Programul Sud-African de Achiziți pentru Producători Independenți de Energie Regenerabilă”, a spus Bill Price, Country Manager Enel în Africa de Sud. „Atingerea capacității maxime în cadrul primului nostru parc eolian din Africa de Sud reprezintă, de asemenea, extinderea activității noastre către proiecte de energie solară și eoliană în această țară. Aceste două tehnologii vor oferi nu doar energie curată sud-africanilor, ci și un timp de producție redus și competitiv din punct de vedere al costurilor la nivel global, față de toate celelalte surse noi de producție a energiei.”

Noul parc eolian are o capacitate instalată totală de 88 MW și va putea genera peste 275 GWh anual, echivalentul nevoilor de consum anuale a 86.000 de gospodării sud-africane, ceea ce va preveni emisii de peste 251.000 de tone de CO2 în atmosferă, în fiecare an. Parcul eolian Nojoli este susținut printr-un acord de furnizare a energiei pe 20 de ani cu grupul de utilități sud-african Eskom, încredințat grupului Enel în octombrie 2013, după cea de-a treia sesiune a licitației Programului Sud-African de Achiziți pentru Producători Independenți de Energie Regenerabilă (REIPPPP), promovată de Guvernul sud-african. În Africa de Sud, EGP RSA, subsidiara pentru energie regenerabilă Enel, deține și operează trei parcuri fotovoltaice: Paleisheuwel (82,5 MW), situat în provincia Western Cape, Tom Burke (66 MW), din provincia Limpopo și Upington (10 MW), în provincia Northern Cape.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.