Edenred: 1 din 5 companii va acorda tichete sau carduri cadou de 8 Martie

Conform estimarilor Edenred Romania, cea mai mare companie emitenta de carduri si tichete preplatite pentru angajati, aproximativ 1 din 5 companii va acorda in acest an tichete sau carduri cadou angajatelor de 8 Martie. Aceste beneficii sunt scutite de impozite si de taxe sociale salariale si patronale, in limita sumei de 150 lei pentru fiecare angajata. In 2016, peste 200.000 de angajate au primit din partea companiilor angajatoare, de 8 Martie, tichete si carduri cadou emise de Edenred. În România, peste 35.000 de companii acordă tichete de masă Ticket Restaurant, emise de Edenred, celor peste 1 milion de angajați ai lor. Avansul din acest sector a venit în contextul creșterii economiei și a puterii de cumpărare, situație reflectată în vânzările retailerilor.

„In acest an, estimam o crestere cu 20% a numarului de companii care vor acorda salariatelor tichete si carduri cadou de 8 Martie. In general, companiile mari si foarte mari au majorat inca de anul trecut valoarea si frecventa beneficiilor pentru salariati, astfel ca in 2017 tendinta de a acorda tichete sau carduri cadou se accentueaza in segmentul firmelor de dimensiuni mici si medii. Orientarea clientilor nostri este spre adoptarea solutiilor digitale atat pentru tichetele de masa, cat si pentru tichetele cadou ”, spune Dana Sintejudean, Director General Adjunct al Edenred Romania. „In prezent, Edenred este singura companie care emite pentru companiile din Romania atat tichete cadou in format clasic, pe hartie, cat si carduri cadou sub brandul Compliments®. Avem deja 7 ani de cand dezvoltam si perfectionam sistemul de carduri cadou preplatite in Romania. Tichetele cadou sunt in continuare majoritare ca pondere, dar cardurile cadou au o evolutie foarte buna, de la an la an tot mai multe companii opteaza pentru solutii digitale. Pana in 2020, Grupul Edenred estimeaza ca 80% dintre solutiile dedicate beneficiilor extrasalariale vor fi pe suport digital”. 

In 2016, cele mai multe angajate care au primit tichete sau carduri cadou de 8 Martie lucreaza in companii din Bucuresti, Cluj si Constanta. Mai mult de 50% din volumul total al tichetelor si cardurilor cadou acordate de 8 Martie angajatelor in 2016 a fost in aceste judete. In ceea ce priveste preferintele angajatelor, cele mai multe au ales sa-si cheltuiasca tichetele si cardurile cadou in retail-ul modern. Pe langa marile supermarketuri si hypermarketuri, cele mai multe angajate si-au indreptat preferintele catre cadouri din domeniile farma, moda, electronice, decoratiuni/ bricolaj, accesorii si sport. Tichetele cadou emise de Edenred sunt acceptate in peste 65.000 de magazine afiliate in Romania, in timp ce cardurile cadou pot fi cheltuite in peste 7500 de magazine. Reteaua de magazine afiliate include comercianti din toate ariile de comert, pe intreg teritoriul tarii.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.