Dormim sub cerul liber alaturi de cei fara adapost!!

homeless_man Casa Ioana marchează Ziua Mondială a persoanelor fără adăpost prin organizarea unei Nopți de dormit în stradă, în Bucuresti, pentru a crește gradul de conștientizare asupra fenomenului persoanelor fără locuinta.

Vineri, 7 octombrie, intre orele 22.00  și sâmbătă, 8 octombrie, orele 6.00, la Share Café, 25 de persoane vor dormi sub cerul liber! Paul Brummell,  Ambasadorul Marii Britanii în România este unul dintre participanți și va fi însoțit de activistul român, Nicușor Dan – Președintele (liderul) Uniunii Salvați Bucureștiul și Nigel Bellingham, Directorul Consiliului Britanic din România.

De asemenea, vor participa persoane din companii precum:  Oracle, Hewlett Packard  și  CMS Romania, alături de echipa și copiii de la Școala Britanică din București, Acorns British Style Nursery, de la Ambasada Marii Britanii și  Consiliul Britanic, angajați și studenți de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Ian Tilling, Asociația Casa Ioana, se va alătura acestora pe durata nopții.

Evenimentul își propune să crească gradul de conștientizare a unora dintre problemele cu care se confruntă persoanele fără adăpost în ceea ce privește depășirea situației în care se află. Andreea Gheorghe, managerul Asociației Casa Ioana din București, afirmă: „Din păcate, beneficiile economice nu au fost resimțite de aproape jumătate dintre români și acest lucru a determinat ca o parte din aceștia să devină marginalizați și extrem de vulnerabili. Știm că o noapte de dormit sub cerul liber nu reflectă realitatea de a fi persoană fără adăpost, dar este eficient în creșterea gradului de conștientizare. „

Conform Eurostat, România a înregistrat cel mai mare grad de sărăcie și excluziune socială în rândul copiilor. 51% dintre copiii cu vârsta de 18 ani sau mai puțin nu au acces la educație, sănătate, locuință ori hrană. Potrivit președintelui Asociației Casa Ioana, Ian Tilling, persoanele fără adăpost sunt deosebit de afectate, regăsindu-se la marginea societății și confruntându-se cu bariere aparent insurmontabile în încercarea de a-și schimba situația în mai bine.

World Homeless Action Day este un efort de colaborare la nivel mondial, care are loc anual pe data de 10 octombrie.

Cifrele oficiale arată că în întreaga Uniune Europeană există 125 de milioane de oameni care fie se confruntă cu sărăcia, fie se află în riscul acesta. Această cifră reprezintă aproape un sfert din populația statelor membre ale UE. Experții spun că în unele țări din UE criza este scăpată total de sub control. Odată ce o persoană cade în capcana sărăciei, este foarte greu să iasă din această situație. Încrederea celor care se confruntă cu sărăcia este erodată, sănătatea mintală de multe ori se deteriorează, iar obținerea unui loc de muncă cu un venit adecvat devine o provocare majoră.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.