Compania romaneasca DocProcess a reusit sa digitalizeze 12 milioane de documente comerciale, in decurs de aproape trei ani. Acest lucru a contribuit la dublarea cifrei de afaceri in perioada 2013-2015, economisirea a 240 de tone de hartie, salvarea a 1.596 de copaci si la implementarea unui parteneriat cu Asociatia Kogayon, pentru sustinerea Parcului National Buila-Vanturarita. Rezultatul a fost marcat prin extinderea si modernizarea unui traseu tematic, in colaborare cu Kogayon, in Parcul National Buila-Vanturarita. Astfel, DocProcess a co-finantat proiectul de dezvoltare a traseului tematic „Povestile padurii“, menit sa dezvaluie informatii utile despre lumea padurii, despre copaci, animale si alte vietuitoare, intr-un efort de a promova cunoasterea acestei lumi si, implicit, respectarea si protejarea ei.
Prin serviciile noastre imbunatatim fluxurile vitale ale companiilor. Suntem unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii EDI (Electronic Data interchange) din Romania. Cu platforma DocXchange by DocProcess asiguram interconectarea a peste 2.500 de companii pentru transmiterea electronica de facturi, comenzi si alte documente comerciale. La fel, in societate, actionam pentru imbunatatirea fluxurilor vitale din comunitati. Cel mai important pentru vitalitatea noastra este sa fim intr-o relatie armonioasa cu natura si sa ne dezvoltam impreuna cu ea. Digitalizarea si tehnologia pot contribui la dezvoltarea durabila a comunitatilor“, a declarat Liviu Apolozan, CEO DocProcess.
In cursul lunilor septembrie – octombrie, DocProcess in colaborare cu voluntarii Kogayon au instalat 27 de panouri explicative pe traseul „Povestile Padurii“, considerat unul dintre cele mai frumoase trasee tematice din Romania. Traseul este deschis publicului si poate fi parcurs de iubitorii muntelui.
Potrivit expertilor in conservarea mediului, 1 milion de facturi de hartie inseamna 133 de arbori, 36 de tone de dioxid de carbon, amprenta la sol si 20 de tone de hartie. Cum DocProcess a digitalizat 12 milioane de facturi, acest lucru se traduce prin salvarea a 1.596 de copaci, reducerea cu 432 tone de dioxid de carbon, precum si cu economisirea a 20 de tone de hartie.