Dialog culinar international, in parcul Cismigiu

Dialog culinar Ce au in comun chinezii, maghiarii si romanii? Curiosii sunt asteptati in acest weekend sa descopere raspunsul la aceasta intrebare in Parcul Cismigiu. 

Vită cu urechi de lemn, pui Gong Bao, pui cu bambus, pui cu aroma de pește, colțunași și tot felul de supe sunt doar câteva din preparatele chinezești ce vor fi pregătite..

Dintre preparatele specific ungurești, la târg vor putea fi savurate: gulaș, tochitură, papricaș, fasole cu ciolan, pastramă de oaie la ceaun și Toroș (varză murată cu carne), kutos. Comercianți de la Sfântu Gheorghe au adus la târg: turtă dulce, lespede cu smântână, usturoi și cașcaval, langoși umpluți cu brânză și mărar și multe alte bunătăți

Bucureștenii care preferă mâncarea tradițională au și ei de unde alege: moldovenii fac la târg: plăcinte moldovenești, prăjituri de casă cu dovleac, cozonaci domnești, plăcinte poale-n brâu, alivenci, langoși și gogoși.

Amatorii de mâncăruri deosebite vor putea savura și creveți, midii, rapane, calamari, raci, și caracatițe.

Din meniu mai fac parte: mititei boierești, coaste la grătar, prepelițe la jar, pastramă, cârnăciori, aripioare și multe alte bunătăți la grătar.

Și cofetarii vor veni cu bunătăți: ciocolată de casă fără zahăr cu merișor, ciocolată de casă cu ghimbir, ciocolată de casă fără zahăr cu mentă, cornulețe de casă cu gem, doboș și alte delicatese preparate după rețete tradiționale.

Nu vor lipsi nici mustul și vinul proaspăt de Pietroasele.

Evenimentul are loc in perioada 4-6 noiembrie, în parcul Cișmigiu (intrarea Elisabeta- dinspre Vel Pitar).

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.