CONCORDIA continuă înscrierile la Școala de Meserii

Cursuri tamplari Până pe 15 octombrie 2016, tinerii proveniți din medii sociale dezavantajate se mai pot înscrie la unul dintre cele trei cursuri gratuite de formare profesională organizate de Școala de Meserii CONCORDIA din Ploiești, la care au mai rămas locuri disponibile.

Tinerii trebuie să aibă minim 8 clase absolvite și vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani pentru calificările de brutar/patiser și tâmplar, și între 18 și 30 de ani pentru calificarea de lucrător în cultura plantelor. Durata cursurilor este de până la 2 ani, în funcție de specialitatea aleasă, iar tinerii pot primi cazare și masă gratuite.

Școala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri anual, garantând accesul tinerilor proveniți din medii dezavantajate, dintr-un sistem instituționalizat sau lipsiți de sprijiul familiei, la educație și formare profesională de calitate.

Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie. La finalizarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări și în Uniunea Europeană.

După finalizarea cursurilor, prin Serviciul de Job Coaching, tinerii sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă. Mai mult decât atât, tinerii absolvenți ai cursurilor pentru brutar și patiser pot rămâne angajați la Brutăria CONCORDIA, întreprinderea de economie socială a Organizației Umanitare CONCORDIA, ca rampă de lansare pe piața muncii.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.