Concentratele produse la mina din Mănăila, vândute în Elveția

Z
Z

Vast Resources, compania care administrează mina de la Mănăila, județul Suceava, și Transmine Trading au semnat în această lună un acord pe termen lung pentru vânzarea concentratelor produse în mina din Mănăila. Astfel, una dintre cele mai longevive compaii de comerț cu metale neferoase din lume va achiziționa începând din luna septembrie concentratele de minereu produse la această mină.

Acordul dintre cele două companii a fost semnat pentru perioada septembrie 2016 – decembrie 2017. Acesta vine ca o confirmare a creșterii calității minereului extras din cariera suceveană, care în luna august a atins procentul de puritate de 20%, pentru concentratul de cupru. Astfel, în prima lună a colaborării, Vast Resources va vinde către noul partener 430 tone de concentrat de cupru.

„Îmbunătățirile semnificative pe care experții Vast Resources le-au adus procesului de separare a concentratelor de cupru și zinc au rezultate din ce în ce mai bune. Ne bucurăm că un jucător de talie mondială precum Transmine Trading apreziază calitatea produsului nostru și a ales să ne fie partener,” a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.