Colectare de becuri uzate cu premii pe loc, la stația inteligentă SIGUREC de la cora PANTELIMON

kit-de-curatenie Green Group, Recolamp și cora organizează în hipermarketul cora PANTELIMON campania cu premii pe loc „ȚI S-A ARS UN BEC, HAI LA SIGUREC” pentru încurajarea colectării becurilor uzate.

„Lansăm acestă campanie cu scopul de a promova în rândul comunităților pe care le deservim necesitatea colectării selective a becurilor, prin oferirea de soluții moderne și nepoluante de colectare a becurilor și neoanelor pentru a reduce astfel nivelul de poluare creat de aceste produse”, declară Emanuel Parvulescu, Head of Environment cora.

Astfel, toți cei care aduc la stația SIGUREC din parcarea hipermarketului cora cel puțin 5 becuri, leduri sau tuburi fluorescente, în perioada 14 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, primesc pe loc un kit de curățenie. Fiecare kit conține un set de făraș cu mătură, o pereche de mănuși și o sacoșă reutilizabilă de bumbac.

Spargerea accidentală a becurilor poate reprezenta un pericol pentru sănătate, de aceea kitul de curățenie va fi de foarte mare ajutor pentru îndepărtarea cioburilor și a particulelor periculoase. Toate becurile colectate prin SIGUREC în cadrul campaniei vor ajunge în fabrica de reciclare GreenLamp din Buzău, pentru a fi tratate în siguranță și revalorificate”, declară Anda Stancu, Manager Comunicare Green Group.

A menține curățenia în locul în care trăiești, înseamnă să fii preocupat de sănătatea ta și a celor din jur și e, în egală măsură, un atribut al gradului de civilizație. Lămplie aruncate în amestec cu resturile mejanere devin periculoase. Ele ajung la gropile de gunoi, se sparg, iar mercurul se scurge in pânza freatică, contaminând solul și subsolul. Dorim să îi încurajăm și recompensăm pe aceia care ne ajută să facem curățenie în mod corect și să colectăm selectiv deșeurile de echipamente de iluminat. Îi așteptăm la Sigurec”, declară Roxana Șunică, Director Marketing Asociația Recolamp.

Automatizată și inteligentă, stația de reciclare SIGUREC primește peste 10 tipuri de deșeuri, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii. Oamenii care aduc deșeuri la stație primesc în schimb bonuri valorice care pot fi folosite la cumpărături.