City Fashion Week: Marii designeri romani își dau întâlnire la Cluj-Napoca

01-1 City Fashion Week, editia a II-a, eveniment organizat de City Models Cluj-Napoca, va avea loc în perioada 28-29 noiembrie, la Grand Hotel Italia, incepand cu orele 20:00.

Alături de Cătălin Botezatu, la City Fashion Week va fi prezentă și Romanița Iovan, care revine pe podium după o absență de trei ani. Creatoarea va sărbători la City Fashion Week 25 de ani de carieră și va prezenta 25 de piese aniversare.

Apoi George Hojbotă revine pe scena festivalului cu două colecții, una de fete exclusiv, în stil avangardist, și o alta pentru băieți. Prezentările de modă semnate George Hojbotă vor avea loc  în ambele zile ale evenimentului.

Eli Lăslean a îmbrăcat pe multe dintre vedetele din România, însă a intrat puternic în atenția presei din momentul în care a devenit creatoarea de modă a primei doamne Carmen Iohannis. Aceasta vine la Cluj cu o colecție surpriză care, spun organizatorii, va avea un ecou puternic. dsc_8392
O alta creatoare de moda prezenta la City Fashion Week este  Gina Butiuc, care lucrează în proporție de 90%, manual, costume de bărbați. O altă surpriză o reprezintă prezența Mihaelei Cirlugea, care revine la City Fashion Week cu o colecție unică cu tente românești, inspirată din muzica lăutărească.

Apoi, designerul israelian Michal Negrin, cunoscut la nivel internațional în lumea modei, bijuteriilor și accesoriilor pentru casă, va prezenta la Cluj  o colecție specială care valorează  în jur de 20.000 de euro.

Pantofii, pentru fiecare casă de modă, poartă semnătura lui Mircea Florea și Adrian Neacșa.

Alături de aceștia vor fi prezenți la City Fashion Week și Paolo Rossi, Cami Roatiș, Kinga Szilagi, Anca Fărcaș, Zita Pop, Alina Pușcaș, Loredana Ciangău, Raluca Mureșan, Luminița Balaj, Alexandra Fricht, Lanys, Daniel Dobre, Stefania Borodi, Cristina Brad, Norberto by Visions, Ema Durnea, Silvia Simion, Irina Duțu, Andra Barac.
Evenimentul urmărește și  încurajarea tinerilor designeri, cărora le este dedicat un concurs. Practic, unul dintre obiectivele organizatorilor este acela de a-i încuraja pe aceștia să intre în lumea modei.

Debutanții vor avea prilejul de a-i cunoaște pe marii creatori de modă ai României, sau pe diferite persoane care sunt interesate de munca lor, vor avea prilejul de a schimba păreri, opinii și, de ce nu, date de contact pentru ulterioare colaborări.

“Sprijinim studenţii facultăţilor de modă şi design din România! Încurajăm tinerii designeri şi tinerele talente să păşească încrezători în industria modei oferind trei premii pentru creatorii de modă, cum ar fi: premiul de debut, premiul de popularitate, premiul pentru cea mai bună colecţie”, a declarat Stefan Farrell, director general al festivalului. 01-2

City Fashion Week , aflat la ediția a II-a, intenționează să devină un eveniment de referință în moda românească.

“City Fashion Week este un concurent serios in România pentru toate evenimentele care se doresc a fi festivaluri de modă, doar la ediția a-II- a a reușit să aducă nume mari care de ani de zile sunt curtate să prezinte în țară și au refuzat, acceptând invitația noastră, datorită profesionalismului de care am dat dovadă în primul an de organizare. Cred că, în momentul acesta, City Fashion Week este cel mai important eveniment de modă din România”, a mai precizat Stefan Farrell.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.