Chefs for Humanity : show culinar live pentru cei 800 de voluntari la BIG BUILD

chefs-for-humanity Bucătari celebri din România și din străinătate vor pregăti într-un spectacol impresionant prânzul pentru cei 800 de voluntari, care vor construi și renova 40 de case în doar 5 zile, în proiectul BIG BUILD, ce are loc în perioada 3-7 octombrie în Bacău. Evenimentul de live cooking poartă numele Chefs for Humanity și este organizat cu sprijinul Asociației Cuturale Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.), organizație non-guvernamentală profesională de gastronomie.

Echipa de bucătari, coordonată de Radu Zărnescu, secretarul general al A.C.E.E.A., va pregăti peste 4,000 de porții într-o suită de show-uri culinare care se vor desfășura într-o imensă bucătărie amenajată lângă șantier. Meniul fiecărei zile va fi special conceput pentru a oferi voluntarilor aportul caloric necesar, iar în pregătirea lui vor fi folosite produse fresh oferite de Kaufland România, partenerul strategic al proiectului BIG BUILD 2016.

Pentru a susține munca voluntarilor care se implică în construcția caselor pe tot parcursul celor 5 zile, vom pune la dispoziția bucătarilor produse alimentare proaspete: 4,000 kg de legume, 2,500 kg de fructe fresh, 2,700 kg de carne, 10,000 de chifle dar și produse marca proprie K-Classic. Ne asumăm rolul de partener social responsabil și ne bucurăm că avem ocazia să ne implicăm activ în cauza pe care o susținem”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania.

Asociația Culturală Euro Est Alternativ este foarte onorată de invitația de a face parte dintr-un proiect unic în Europa. Pe lângă logistica impresionantă pe care o vom pune la dispoziție pentru a găti pentru cei 800 de voluntari, membrii asociației noastre vor asigura buna desfășurare a activității din bucătăria șantierului. Diversitatea meniului propus reprezintă o călătorie în jurul lumii, realizată de bucătari emeriți din Europa, America de Nord și Africa. ”, a declarat Radu Zărnescu, secretar general A.C.E.E.A. voluntar-big-build-2015

Kaufland România sprijină misiunea asociației, de a eradica locuirea sărăcăcioasă, din octombrie 2015, când prin evenimentul BIG BUILD 2015 au fost construite, tot în sistem accelerat, opt locuințe în Bacău. Ulterior, Kaufland România și Habitat for Humanity România au dezvoltat un parteneriat prin care în 2016 vor fi ajutate peste 1,000 de persoane să aibă o locuință decentă sau să aibă condiții mai bune de locuit.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.