CFR: Circulaţie feroviară adaptata la condiţii meteo nefavorabile

Circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, temperaturile negative înregistrate la nivelul șinei fiind cuprinse între -30 și -28 de grade C.

Pe două secții CF Mizil-Săhăteni și Buzău-Cilibia circulația trenurilor se desfășoară pe un singur fir, pe celălalt fir se fac verificări la componentele infrastructurii, iar pe segmentele unde sunt semnalate deranjamente se intervine pentru remediere și consolidare.

Se fac verificări permanete pe toate secţiile de cale ferată pentru remediere deranjamentelor care apar din cauza temperaturilor foarte scăzute (-30 de grade la nivelul şinei în anumite zone), atât la materialul rulant, cât şi la componentele infrastructurii feroviare, iar în staţiile de cale ferată se intervine constant cu utilaje şi personal pentru menţinerea infrastructurii în condiţii optime. Peroanele, intrările şi ieşirele din tunelele pietonale sunt de asemenea curăţate permanent, informeaza reprezentantii CFR.

Cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivelul șinei sunt:

-28 grade C Petroșani

-26 grade C Bușteni

-30 grade C Miercurea Ciuc

-20 grade C București

-27 grade C Sibiu

-23 grade C Ghimeș

-20 grade C Teiuş

-20 grade C Aiud

Pe parcursul zilei de astăzi sunt în vigoare cele două avertizări meteoroglogice – COD PORTOCALIU în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş unde gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, și COD GALBEN în Crişana şi Banat, unde vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, iar valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade, circulaţia trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de marți la condiţiile meteo nefavorabile.

CFR SA menţine legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare.

 

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.