CFA Romania: Increderea in economia Romaniei a scazut

casa-poporului-parlament In luna septembrie 2016, indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania a scazut, pe fondul unor estimari in scadere legate de evolutia cursului valutar si a activitatii economice. Indicatorul a inregistrat valoarea de 53,3 puncte, in scadere cu 11.5 puncte fata de luna anterioara. Reducerea s-a datorat in special componentei sale de anticipatii. Astfel, indicatorul conditiilor curente a fost de 67, valoare in scadere cu 3.8 puncte, iar indicatorul anticipatiilor s-a redus cu 15,3 puncte pana la valoarea de 46,4 puncte.

In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.5000 (in crestere cu 100 pips), iar pentru orizontul de 12 luni de 4.5000 (valoare similara cu cea inregistrata in exercitiul anterior). Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (octombrie 2017/octombrie 2016) a inregistrat o valoare mediana de 1,20% (valoare in scadere cu 0,30% fata de exercitiul anterior).

Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica, a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011 reprezentand un indicator prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor finaniari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an. Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni iar participantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.