Valoarea totală a plăților efectuate în afara țării prin intermediul cardurilor Mastercard și Maestro emise în România a crescut cu 30% între iunie 2015 și iunie 2016, ceea ce arată faptul că, din ce în ce mai mult, consumatorii Mastercard profită de avantajele plăţilor cu cardul, inclusiv în străinătate. Din totalul volumelor tranzacționate la comercianți din afara țării cu carduri emise în țară în aceeași perioadă, două treimi au fost efectuate prin intermediul cardurilor Mastercard și Maestro. Deținătorii de carduri Mastercard și Maestro se pot baza pe experiențe de plată rapide, simple și sigure la cumpărături în peste 210 țări și teritorii din jurul lumii.
”În 2015, Mastercard a derulat un studiu de piață care a evidențiat economisirile considerabile de care românii pot beneficia, de până la 30%, utilizând cardul pentru efectuarea plăților, prin comparație cu alte metode. Astăzi, vedem consumatorul român devenind din ce în ce mai receptiv la beneficiile plăților cu cardul, un comportament ce devine uzual chiar și în timpul călătoriilor în străinătate. Acest fapt subliniază o tendință care s-a accentuat în ultimii ani și pe care noi am încurajat-o prin campanii de conștientizare a beneficiilor plăților electronice,” a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager, România, Mastercard.
În plus, cu peste 40 de Orașe De Neprețuit de vizitat în jurul lumii, deținătorii cardurilor Mastercard pot beneficia de experiențe memorabile în unele din cele mai populare destinații la nivel internațional. În 2015, Mastercard a derulat un studiu1 care a identificat plata cu cardul ca fiind cea mai puțin costisitoare metodă de plată disponibilă consumatorilor din Europa Centrală și de Est în timpul călătoriilor în străinătate, în 65% dintre situațiile analizate. Posesorii de carduri Maestro și Mastercard par să devină tot mai receptivi la beneficiile plăților cu cardul, în contextul în care se remarcă o creștere a utilizării cardurilor pentru cumpărături în călătoriile internaționale, valoarea medie a tranzacțiilor la terminale POS din străinătate scăzând cu aproximativ 10% în T2 2016 față de T2 2015, până la 238 lei. Tendința de a plăti cu cardul pentru cumpărăturile uzuale, de valoare mică, devine treptat parte a comportamentului de consum al românilor inclusiv în afara țării.