Bosch: Vânzări de 73,1 miliarde euro în 2016

În 2016, Grupul Bosch a crescut din nou cifra de afaceri. Potrivit cifrelor preliminare, vânzările au crescut anul trecut în termeni nominali cu 3,5 procente, la aproximativ 73,1 miliarde de euro. După adaptarea la efectele cursului de schimb valutar, creșterea vânzărilor a fost de 5,4 procente. Rezultatele vânzărilor au fost afectate negativ de efectele cursului de schimb valutar, în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

„În ciuda condițiilor nefavorabile, ne-am atins previziunile de creștere în 2016”, a declarat dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH. „Bosch este în mijlocul celui mai fundamental proces de transformare. Industrii, piețe, tehnologii – Bosch modelează în mod activ schimbarea”.

Când vine vorba, mai ales, de conectivitatea la internetul lucrurilor (IoT) și trecerea la mobilitate electrică, Bosch face investiții inițiale de miliarde de euro. În 2016, compania a crescut cheltuielile de cercetare și dezvoltare până la aproximativ 6,6 miliarde de euro.

Dr. Stefan Asenkerschbaumer, CFO și vice-președinte al consiliului de administraţie, a explicat: „Rezultatul obţinut astăzi va finanța succesul de mâine”.

Furnizorul de tehnologie și servicii a înregistrat aproximativ 4,3 miliarde de euro în venituri din operațiuni, înainte de dobânzi și taxe (EBIT din operațiuni) în 2016. Bosch dorește să fie un furnizor de top pentru IoT.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.