Banca Comerciala Carpatica si Patria Bank vor fuziona

banca-carpatica Proiectul de fuziune al Bancii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit astazi aprobarea Băncii Naționale. Aceasta aprobare va permite celor doua banci sa demareze formalitatile finale de inregistrare a noii banci si operațiunile necesare pentru a unificarea celor doua institutii.

Suntem bucuroși că proiectul de fuziune a intrat in linie dreapt, odata cu primirea avizului Bancii Nationale si suntem optimisti ca procesul de pozitionare a celor doua banci pe o traiectorie ascendenta va fi accelerat incepand cu anul 2017, dupa implementarea efectiva a fuziunii. In noua banca, Patria Bank, ramanem fideli misiunii noastre de a contribui la cresterea gradului de bancarizare a populatiei, prin introducerea de produse si servicii, sustinute de un model operational optim care sa permita deservirea tuturor categoriilor de clientela si ne dorim sa contribuim la dezvoltarea pietei de capital autohtone”, a declarat Horia Manda, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii.

In perioada imediat urmatoare vor fi demarate toate actiunile necesare alinierii celor doua bancii si pregatirii pentru  a deveni o singura banca, la inceputul anului viitor, o atentie deosebita fiind acordata realizarii unei tranzitii cat mai usoare pentru clienti si parteneri, urmarind mentinerea bunei relatii dezvoltate pana acum.

Grupul Patria Bank este detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre). Din Grupul Patria Bank fac parte: Patria Bank SA, Banca Comerciala Carpatica SA, Patria Credit IFN SA, SAI Carpatica Asset Management si SAI Intercapital Invest SA.