Autovit: În top 10 mărci auto preferate de români se numără Volkwagen, BMW, Audi și Opel

În 2016, prin platforma de anunțuri Autovit.ro și-au găsit cumpărători peste 20.000 de automobile rulate. În top 10 mărci preferate de români se numără Volkswagen, BMW, Audi și Opel, urmate de Ford, Mercedes, Skoda, Renault, Dacia și Peugeot. Dintre acestea, primele patru mărci au înregistrat peste 2000 de tranzacții fiecare în 2016. Cele mai căutate mașini ale anului s-au încadrat în segmentul de preț 5 000 – 10 000 de euro, iar cele mai achiziționate modele au fost berlinele și mașinile de familie, în timp ce decapotabilele, MPV-urile sau mașinile de clasa A s-au vândut mai greu. În topul modelelor preferate de români se numără VW Passat, VW Golf, BMW Seria 3, Audi A4 și Opel Astra. CE CAUTĂ ROMÂNII: Printre primele 10 mărci auto preferate de români, 5 sunt ale unor producători germani. De altfel, înclinația românilor către mașinile germane este binecunoscută și se perpetuează în timp, conform datelor Autovit.ro.

„Sunt mulți factori de care depinde timpul în care anunțul ajunge să se transforme în achiziție. Mărcile germane, atât cele de volum cât și cele premium, sunt mai căutate, astfel că vânzarea acestor mașini e mai rapidă. Contează mult și în ce stare estetică și tehnică e mașina , dar esențial rămâne prețul, pe Autovit.ro palierul 5-10.000 de euro fiind cel mai căutat”, spune Cristian Cojocaru, Sales Manager Autovit.ro.

În partea de jos a clasamentului se află modele de la Seat, Toyota, Land Rover, Suzuki, Fiat, Citroen, Nissan și Mitsubishi. Șapte dintre primele zece modele de mașini din topul vânzărilor aparțin unor producători germani. Topul este condus de două modele Volkswagen, urmate de BMW, Audi și Opel. În top 10 se regasesc însă și modele Ford, Skoda, Renault sau Dacia. Românilor le plac însă și SUV-urile. Spre exemplu, în 2016 s-au vândut aproape 1.000 de SUV-uri marca BMW și câteva sute de modele SUV de la Audi.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.