Auchan-sa la educatie: 150 de calculatoare au fost donate catre 26 de proiecte educationale

auchansa-la-educatie-galati-2016 Auchan Romania si Ateliere Fara Frontiere  au donat 150 de echipamente IT  catre 26 de institutii de invatamant si asociatii din judetul Galati, pentru a echipa proiecte educationale in comunitatile defavorizate. Festivitatea  de premiere a avut loc in incinta centrului comercial Auchan Galati. In total, au fost depuse 37 de proiecte din partea organizatiilor si institutiilor educationale, dintre care 26 au fost desemnate castigatoare in urma jurizarii din 15 noiembrie.

“Reducerea decalajului informatic reprezinta una dintre misiunile importante ale Ateliere Fara Frontiere, alaturi de insertia socio-profesionala a persoanelor defavorizate si lupta impotriva risipei si poluarii pentru o dezvoltare durabila. Prin programul “ Auchan-sa la educatie” sprijinim educatia, formarea  si integrarea grupurilor defavorizate si vulnerabile cu acces redus la informatie si NTIC (Noile Tehnologii ale Informatiei si Comunicarii)“, a declarat Raluca Ouriaghli, Director General Ateliere Fara Frontiere.

Colaborarea dintre Auchan si Ateliere Fara Frontiere a inceput in anul 2012, odata cu prima editie a proiectului „Auchan-sa la educatie!” derulat in parteneriat cu Auchan Militari, prin care s-au donat in total 100 de calculatoare catre 7 scoli, 4 licee, 2 gradinite si 2 ONG-uri din sectorul 6 din Bucuresti.

De atunci, Ateliere Fara Frontiere si Auchan Romania au donat in total 425 de calculatoare pentru 78 de proiecte educationale in Bucuresti si judetul Arges, cu sprijinul Fundatiei Auchan pentru Tineri.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.