Ariston Thermo: Romanii pot economisii până la 1.900 lei anual la facturi

Instalarea unei centrale termice de apartament aduce o serie de avantaje majore, precum confortul și independența, dar mai ales reducerea semnificativă a costurilor comparativ cu sistemul centralizat de încălzire, potrivit Ariston Thermo România, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice. În medie, la nivel național, prețul gigacaloriei facturat către populație în sistemul centralizat este de 221 de lei*, în timp ce prețul maxim ajunge la 431 de lei* în Constanța. În ceea ce privește prețul real, cel de producție, acesta este, în medie, la nivel național de 355 de lei*. Prin comparație, o centrală termică în condensare produce o gigacalorie la un preț de 163 de lei.

“O exploatare corectă a centralei termice și o atenție sporită la o serie de alți factori poate aduce reduceri considerabile de costuri pentru încălzirea și producerea de apă caldă menajeră într-o locuință, reduceri ce pot ajunge chiar și la 15%”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

La un calcul simplu putem vedea o reducere de până la 165%. Astfel, în cazul unui apartament de 2 camere, pe parcursul unui an consumul este de 7 Gcal, potrivit estimărilor Ariston Thermo România. Astfel, costurile de încălzire și apă caldă anuale ajung în sistem centralizat, în medie, la 1.547 lei, cu peste 400 lei mai mult față de costurile atinse prin folosirea unei centrale termice de apartament, unde facturile cumulate ajung la 1.140 lei. În cazul orașului Constanța, unde este facturat cel mai ridicat preț pentru producerea unei gigacalorii la nivel național, diferența între sistemul centralizat și o centrală termică este de 1.877 lei, în cazul unui apartament de două camere.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.