Alro a înregistrat un profit net de peste 100 milioane de lei în 2016

Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Continentală (exceptând Rusia și Peninsula Scandinavă), a înregistrat un profit net ajustat preliminar de peste 100 de milioane de lei, în 2016, în creștere față de anul 2015 când acesta a fost de 45 milioane de lei. Cifra de afaceri a Companiei s-a situat la 2,1 miliarde de lei, în ușoară scădere comparativ cu anul precedent, când a atins 2,3 miliarde de lei. Valoarea vânzărilor Alro a fost afectată de continua scădere a prețului aluminiului pe piețele internaționale, deși volumul vânzărilor a crescut pentru segmentul de aluminiu primar și a rămas constant pentru segmentul de aluminiu procesat. Astfel, nivelul mediu al prețului aluminiului la Bursa de Metale de la Londra (LME) a fost, în 2016, de 1.605 USD/tonă, comparativ cu 1.661 USD/tonă, în 2015.

„Investițiile realizate de-a lungul anilor în tehnologie și în reducerea consumurilor specifice, precum și în extinderea gamei de produse și creșterea calității ne-au ajutat să revenim pe profit după mai mulți ani consecutivi de pierdere, într-o perioadă încă dificilă pentru industria noastră”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro S.A.

„Rezultatele financiare înregistrate anul trecut confirmă încă o dată strategia noastră de orientare spre produse procesate cu valoare adăugată mare, spre creșterea eficienței și reducerea costurilor. Astfel putem rămâne competitivi la nivel internațional și putem oferi clienților noștri un parteneriat stabil și de încredere „, a adăugat Gheorghe Dobra.

Producția totală de aluminiu primar a fost de 273.000 de tone, în 2016, în creștere față de 2015, când a fost de 271.000 de tone, iar producția de aluminiu procesat a fost 79.000 de tone, un nivel similar cu cel înregistrat în 2015. Vânzările au atins 2,1 miliarde de lei în 2016, față de 2,3 miliarde de lei, în 2015. Costul bunurilor vândute a scăzut și a fost de 1,8 miliarde de lei, în 2016, față de 2 miliarde de lei, în 2015, Alro reușind să captureze și să valorifice reducerea prețurilor de materii prime de pe piețele internaționale. Totodată, mai mult de 10% din aluminiul primar produs la Alro provine din deşeuri reciclate. Pentru acest tip de aluminiu, consumul de energie electrică este cu 90% mai mic, comparativ cu cel pentru productia aluminiului electrolitic. În plus, cheltuielile generale s-au situat cu peste cinci milioane de lei sub nivelul din anul 2015.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.