Alfredo Seafood inițiază campania “Nicio săptămână fără pește pentru români”

alfredo-seafood_preparate-peste Alfredo Seafood, brand dezvoltat de Romfood Trading, unul dintre principalii jucători de pe piața importatorilor și distribuitorilor de produse de pește și fructe de mare din România, și-a propus începerea unei campanii de educare în vederea creșterii consumului de pește, care este o sursă valoroasă de nutrienți. În prezent, un român mănâncă de aproape șapte ori mai puțin pește, într-un an, decât un spaniol, țară care se situează la polul opus față de noi într-un clasament al consumului de produse de pescărie, la nivel european.

“Campania Nicio săptămână fără pește pentru români își propune să le ofere consumatorilor date despre ceea ce înseamnă o dietă sănătoasă, de ce recomandă specialiștii în nutriție să avem cel puțin o masă pe bază de pește pe săptămână și ce înseamnă cu adevărat echilibrul în alimentație. Consider că misiunea Alfredo pe această piață nu este doar de a aduce produse de cea mai bună calitate la raft, ci și de a furniza informație și, de ce nu, educație în ceea ce privește beneficiile peștelui pentru organism și necesitatea de a-l include în meniul săptămânal! Noi am început această campanie, intern, încă din anul 2014 și oferim angajaților noștri o masă de pește pe săptămână, din partea Alfredo. Rezultatele sunt excelente, atât în motivația colegilor mei, cât și în pasiunea noastră pentru tot ce înseamnă pește și fructe de mare”, declară Mihai Cristian Dărmănescu, Director General Romfood Trading.

Dieta mediteraneană se axează pe alimentele care se consumă și se regăsesc cel mai des în preparatele tradiționale din țări aflate în bazinul Mării Mediterane. Potrivit acestei diete, peștele și fructele de mare ar trebui incluse în alimentație de două ori pe săptămână. Diferite studii făcute de-a lungul timpului, dovedesc că oamenii din țările mediteraneene au un risc mai scăzut de apariție a unor afecțiuni grave, printre care se numără bolile cardiovasculare, accidentele vasculare cerebrale (AVC-uri), diabetul de tip II, sindromul metabolic. De asemenea, rezultatele au arătat că alimentația specifică acestei zone reduce semnificativ și nivelul de colesterol LDL (denumit și “colesterol rău”) din sânge.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.