Alesonor si Romania Green Building Council lanseaza cel mai verde loc de joaca din Bucuresti

cosmindragomir.info Locul de joacă verde de la Amber Gardens reflectă preocuparea Alesonor pentru sustenabilitate și promovează designul bioclimatic, incluzând elemente cu o valoare educațională ridicată pentru copiii care îl vor utiliza. Acesta este construit cu scopul de a informa atât adulți cât și copii cu privire la protejarea mediului înconjurător, eficiența energetică, dezvoltarea sustenabilă, precum și adoptarea designului bioclimatic în proiectarea și construirea unui mediu sănătos pentru locuit.

Pentru realizarea locului de joacă s-au folosit materiale cu o amprentă foarte scăzută de carbon: materiale și pământ de la construcția ansamblului rezidențial, materiale reutilizate și materiale reciclabile, cum ar fi gabioane de piatră, lemn, metal și sticlă. Echipamentele de joacă sunt construite doar din lemn natur, certificat.

Locul de joacă verde cuprinde două secţiuni distincte, una în care grădina este organizată şi controlată de echipa de arhitecţi peisagişti şi o secţiune în care plantelor li se permite să formeze propriul ecosistem, asemănător pădurii aflate în apropiere. Având un număr variat de specii de copaci şi plante spaţiul de joacă permite copiilor să învețe despre caracteristicile diferitelor plante și părți ale acestora precum frunze, flori, fructe, scoarță de copac, etc. Alături de copii vor fi în fiecare zi cele 16 specii de copaci, dintre cele mai diverse: stejarul roșu, cireșul japonez, arborele de mătase, arborele lalea sau ginko biloba. parc-verde-amber-gardens-4 Datorită lor, copiii se vor putea bucura de frumusețea diversității naturale, învățând și înțelegând cât de importantă este protejarea mediului. Vegetaţia aleasă reduce cantitatea de apă folosită și elimină utilizarea de insecticide şi îngrăşăminte artificiale pentru grădină.

„Am primit cu entuziasm propunerea Romania Green Building Council de a proiecta și construi un loc de joacă verde al cărui scop este consolidarea conexiunea copiilor cu natura și creșterea respectului față de aceasta. Acordăm o atenție deosebită mediului înconjurător și ne bucurăm să investim în proiecte sustenabile și educative”, afirmă Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor, dezvoltator al complexului Amber Gardens, primul proiect rezidențial din România care integrează designul bioclimatic și îndeplinește criteriile unei casei pasive.

„Romania Green Building Council se angajează să inițieze și să dezvolte proiecte exemplare care vor demonstra și garanta că mediul construit nu va pune în pericol generațiile viitoare, ci va fi o sursă valoroasă de educație, siguranță, sănătate, confort, inovație, precum și oportunități economice. În urma acestui angajament, am invitat membrii comunității noastre, importanți investitori și furnizori de soluții verzi, să își unească forțele pentru a proiecta și dezvolta cel mai verde și educațional loc de joacă. Acest prim proiect verde dezvoltat la Amber Gardens este o soluție exemplu atât pentru adulți cât și pentru copii cu privire la modul în care putem folosi natura în educația copiilor. Ne bucuram să lansăm astăzi cel mai verde și educațional loc de joacă și îi așteptăm la Amber Gardens pe toți ce care vor să învețe despre natură și protejarea mediului prin joc.”, a declarat Steve Borncamp, Consilier în cadrul România Green Building Council.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.