Agricover Credit împrumută 12 milioane euro de la BCR

agricover Agricover Credit IFN, membră a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabar Kanani, va lua de la BCR o facilitate de credit de tip revolving de 52 milioane de lei (aproape 12 milioane euro), pe o perioadă de un an, potrivit unui comunicat. Firma va putea accesa fonduri în limita aceste sume. Agricover Credit va garanta împrumutul cu ipotecă şi cu creanţele clienţilor.

Agricover va emite și o garanţie pentru acoperirea tuturor costurilor cu debitele principale, comisioanele şi dobânzile aferente. Compania este condusă de fostul şef al Băncii Transilvania, Robert Rekkers. Firma a mai atras în august un împrumut de 15 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru finanţarea IMM-urilor cu proiecte de dimensiuni reduse în agricultură.

Acesta a fost primul acord încheiat în România în cadrul Fondului european pentru investiţii strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiţii pentru Europa, lansat de Comisia Juncker. Agricover Credit a acordat în prima jumătate a anului credite în valoare de 316 milioane de lei (71 milioane euro), cu 15% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, realizând un profit în creştere cu 42%, de 14,6 milioane de lei (circa 3,3 milioane euro).

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.