Addeco a lansat a patra ediție globală a programului “CEO Pentru o Lună”

Grupul Adecco, cel mai important furnizor mondial de soluții de forță de muncă, a lansat a patra ediție globală a “CEO Pentru o Lună”, ca parte a programului global al Adecco Way to WorkTM. Programul din acest an oferă pentru 49 de candidați ambițioși din întreaga lume posibilitatea de a lucra cu Managementul Adecco Group din țara lor de reședință. Unul dintre participanți va fi selectat în continuare pentru a lucra alături de CEO-ul Adecco Group, Alain Dehaze. Programul ajută tinerii candidați să își crească șansele de angajare și de dezvoltare a carierei printr-un program de training extrem de eficient bazat pe muncă. În 2016 programul a atras peste 54.000 de aplicații. Conform Organizației Internaționale a Muncii, numărul tinerilor șomeri a ajuns la 71 de milioane în 2016, într-un context în care economia globală a crescut în ultimii ani, în principal pe baza creșterii nivelului de trai, a consumului și a vânzărilor retailerilor.

“Programul Way to Work TM ilustrează perfect țelul Grupului Adecco de a oferi oportunități tinerilor și de a-i ajuta să prospere muncind. Programul CEO pentru o lună vizează în mod specific candidații ambițioși, oferindu-le o oportunitate unică pentru că viitorul nostru depinde de aptitudinile, încrederea şi experienţa tinerilor de astazi. Avem o responsabilitate comună să îi ajutăm să îşi contruiască o carieră prin formare şi orientare profesională, dar mai ales prin oferirea de oportunităţi de angajare. Acest lucru înseamnă CEO for One Month”, a declarat Florin Godean, CEO Adecco România.

Între timp, a 4-a revoluție industrială creează locuri de muncă noi, care necesită abilități și aptitudini pe care puțini le posedă. Angajatorii se plâng de incapacitatea educației tradiționale de a oferi abilitățile necesare pentru a face faţă nevoilor existente și cer abilități ce țin de gestionarea unor proiecte și management de personal. Raportul Global Talent Competitiveness Index 2017, realizat de INSEAD împreună cu Adecco Group, arată că statele aflate în top, cum ar fi Elveția, Singapore și țările nordice, au mai mult succes în combaterea șomajului în rândul tinerilor datorită, într-o anumită măsură, sistemelor de educație care încurajează învățarea pe bază de practică și realizare de proiect și prin oferirea de oportunități de muncă prin cursuri de pregătire dedicate lor, cum ar fi ucenicia.