Acțiunile Enel Americas au debutat la tranzacționare pe bursa din New York

enel-americas_nyse Francesco Starace, CEO Enel (foto, centru) și Luca D’Agnese (al treilea din stânga), director general al Enel Américas (al treilea din stânga), au sunat astăzi clopotul de deschidere a Bursei de la New York (New York Stock Exchange), pentru a marca debutul la tranzacţionare a acțiunilor Enel Américas, subsidiară a Grupului Enel, pe cea mai mare piață de capital din lume.

Înfiinţarea Enel Americas a marcat finalizarea restructurării operaţiunilor Enel din America Latină. Procesul de reorganizare, care a durat un an și jumătate, a simplificat structura operațiunilor Enel de pe continent, separând activitățile din Chile – administrate de Enel Chile – de cele din Argentina, Brazilia, Peru și Columbia, aflate în subordinea Américas.

Pe lângă restructurare, continuă procesul de schimbare a denumirii și de rebranding a tuturor companiilor Grupului Enel din lume, în vederea alinierii la identitatea unică a Grupului. Enel Americas se alătură Enel Chile și Enel Generación Chile, de asemenea listate la New York Stock Exchange.

În România, peste 100.000 de clienți rezidențiali au ales deja ofertele Enel Energie și Enel Energie Muntenia pe piața concurențială de energie electrică. Acest prag a fost atins în anul în care companiile au lansat prima ofertă pentru internauți și a fost inaugurat primul punct de vânzare în afara zonelor tradiționale de activitate.

eMag, cel mai mare retailer online din România, a vândut de Black Friday 1.000 de pachete de energie la E.ON în doar 15 minute.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.