50 de antreprenori concurează pentru titlul EY Entrepreneur Of The Year

50 de antreprenori au rămas în competiția finală pentru desemnarea Antreprenorului anului din cadrul ediției 2016 – EY Entrepreneur Of The Year România, din cei 60 de antreprenori înscriși. Antreprenorii finaliști concurează pentru titlurile EY Entrepreneur Of The Year, Emerging Entrepreneur Of The Year și Social Entrepreneur Of The Year 2016. Câștigătorul din acest an al premiului EY Entrepreneur Of The Year va reprezenta România la finala mondială a competiției, unde va concura alături de antreprenori din întreaga lume pentru titlul EY World Entrepreneur Of The Year. Marea finală va avea loc la Monte Carlo în luna iunie 2017.

Alexandru Lupea, Assurance Partner și Strategic Growth Markets Leader, EY România declară: “Conform Barometrului antreprenoriatului românesc realizat de EY anul trecut, două treimi dintre antreprenori consideră că România va fi un mediu prietenos pentru mediul de afaceri într-un interval de 10 ani, în timp ce o treime consideră că un interval de timp realist pentru această schimbare este între 10 și 30 de ani. De asemenea, studiul arată că percepția societății asupra antreprenoriatului a evoluat pozitiv în ultimii trei ani. Competiția Antreprenorul Anului sărbătorește inventivitatea și forța spiritului antreprenorial și ajută, an de an, la îmbunătățirea percepției publicului din România față de antreprenori.”

Companiile înscrise în concurs acoperă sectoare variate: de la industria alimentară și producția de biciclete, până la expertiză IT, servicii medicale, publishing. Cele 46 de companii din care provin antreprenorii rămași în competiție totalizează venituri de 535 milioane EUR, au 8.000 de angajați și un număr mediu de 180 de angajați în 2015.

Cele mai recente

Distribuie articolul

De citit la cafea

Abonează-te la Newsletter-ul CAFEmedia.ro și te vom anunța când publicăm un articol nou.