Bit Sentinel și Orange anunță deschiderea înscrierilor în programul de securitate cibernetică pentru liceeni și studenți, UNbreakable

Bit Sentinel, companie specializată în servicii de securitate cibernetică, și Orange România, operatorul local cu cea mai performantă rețea, anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a UNbreakable România, program conceput să-i sprijine pe liceeni și studenți să se îndrepte către o carieră în securitate cibernetică sau să-și perfecționeze cunoștințele în domeniu.

Pe lângă dobândirea de competențe, câștigătorii vor pleca acasă cu premii ce vor depăși 8.000 de euro. Prin acest program, organizatorii își propun să contribuie la reducerea decalajului dintre cererea de forță de muncă specializată în securitatea cibernetică și ofertă. Deficitul global al forței de muncă din domeniu crește de la an la an, ajungând în 2023 la un nivel record, cu o nevoie de 4 milioane de specialiști, conform studiului CyberSecurity Workforce realizat de (ISC)². Astfel, începând de astăzi, liceenii și studenții interesați de securitate cibernetică se pot înscrie la ediția 2024 a UNbreakable România, unde își vor putea testa sau dezvolta competențele informatice alături de experți cunoscuți din domeniu. Competiția din acest an va avea pentru prima dată și o etapă de tip finală, în format fizic, la Brașov.

„Domeniul securității cibernetice este unul foarte dinamic și ne bucurăm să vedem că de la o ediție la alta, numărul celor înscriși crește, în linie cu interesul pentru a activa în acest sector. În acest sens, UNbreakable devine programul-reper pentru tinerii pasionați, dându-le șansa să acumuleze și să-și testeze cunoștințele și să ia contact cu experți consacrați din domeniu. Tocmai de aceea, ediția de anul acesta duce competiția la un nivel superior: am extins arhiva educațională la aproape 200 de exerciții rezolvate, iar perioada de pregătire va fi concentrată în special pe rezolvări practice efectuate de specialiști din domeniu, dar și de foști participanți dornici să se implice în formare tinerelor talente. Mai mult decât atât, prin UNbreakable International extindem aria evenimentului pentru a obține o participare cât mai largă, esențială pentru a găsi cele mai bune soluții în fața potențialilor atacatori. Apoi – și poate cel mai important aspect – vom avea și un format fizic al competiției, care va permite celor mai buni concurenți să experimenteze și mai bine condițiile reale de atac, pentru a-și testa capacitatea de reacție, dar mai ales cunoștințele”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

După startul înregistrărilor, va urma a doua etapă, de antrenament și pregătire online (bootcamp), care va începe din 20 februarie. Ulterior, în perioada 22-24 martie, va avea loc competiția individuală, urmată de competiția pe echipe, 5-7 aprilie, toate desfășurându-se online. Față de anii anteriori, UNbreakable România 2024 aduce o etapă finală, în format fizic, sub forma unei competiții pe echipe. Aceasta va avea loc la Brașov, între 19 și 21 aprilie. Pentru finală vor fi selectate cele mai bune 15 echipe din clasamentul final de la concursul online pe echipe. Dintre acestea, cel puțin 8 echipe vor fi selectate din rândul participanților liceeni. Începând cu 30 aprilie va fi anunțat clasamentul final, iar participanții vor primi rapoartele individuale de performanță care evidențiază parcursul și reușitele lor la UNbreakable. Câștigătorii vor primi din partea Bit Sentinel și Orange România premii în valoare de peste 8.000 de euro. Detalii despre calendarul complet al activităților UNbreakable România 2024, formularul de înscriere și premii sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *