Fundația Comunitară București dezvoltă două programe din cadrul Platformei de mediu pentru București cu susținerea unei investiții strategice de 2 milioane de euro din partea ING Bank România

Fundația Comunitară București și ING Bank România continuă să dezvolte Platforma de mediu pentru București, program strategic inițiat împreună pentru a face Capitala un oraș mai bun pentru locuitorii săi. Astfel, ING Bank România realizează o nouă rundă de investiții în valoare de două milioane de euro care va contribui la protejarea zonelor naturale urbane din București prin proiectul Asociației Parcul Natural Văcărești și va susține „În zona ta”, un program dedicat microcomunităților din București care translatează problemele de mediu în soluții pentru comunitate.

Având ca scop comun tranformarea Capitalei într-un oraș bun de locuit, Fundația Comunitară București și ING Bank România adresează prin Platforma de mediu pentru București probleme importante pentru locuitorii orașului și continuă să investească strategic, pentru a soluționa problemele complexe de mediu care afectează Bucureștiul. Din noua rundă de investiții, 1,25 de milioane de euro merg către protejarea, cunoașterea și conservarea a cinci noi arii naturale urbane în București, pe modelul Parcului Natural Văcărești, iar 750.000 de euro merg către proiectul „În zona ta”, care susține inițiativele de mediu venite din micile comunități ale orașului.

„Prin Platforma de mediu, am promis comunității, alături de Fundația Comunitară București, că vom pune bazele unui spațiu neutru de colaborare, ce permite inițiativelor civice să fie testate, iar apoi extinse. Cele două inițiative întăresc intervenția strategică pentru un oraș bun de trăit. Vin atât ca o confirmare a rezultatelor din primii doi ani de finanțare, dar și ca dovadă a evoluției pe care o are comunitatea din jurul Platformei. Asociația Parcul Natural Văcărești deține expertiza și experiența de a scala nivelul de protecție realizat pentru Delta Văcărești în alte zone cu un potențial uriaș de biodiversitate urbană, în timp ce prin inițiativa În Zona ta, avem încredere că vom aduce cetățenii mai aproape de soluții foarte concrete pentru protecția mediului în București. Totodată, ne bucurăm că programul În Zona ta va contribui și la soluții pentru adaptări în oraș, în vecinătatea sediilor ING”, adaugă Alexandra Maier, Manager de Sustenabilitate la ING Bank România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *