tbi bank raportează o creștere a veniturilor cu 28% față de primul semestru din 2022, până la valoarea de 95 milioane euro

Veniturile tbi bank, unul dintre cei mai dinamici și mai inovatori jucători financiari din SEE, au crescut cu 28% în S1 2023, față de primul semestru din 2022, atingând valoarea de 95 milioane euro, și au susținut astfel o creștere a profitului operațional care a atins pragul de 68 milioane euro în primul semestru. La nivelul portofoliului de clienți, în primul semestru din 2023, banca a deservit 1,1 milioane de cereri de finanțare în România, Grecia și Bulgaria, de două ori mai mult decât în aceeași perioadă din 2022. În plus, 70% din cererile de credite retail au fost efectuate prin canale digitale 100% online (față de 48% în S1 2022). Până în luna iunie a acestui an, banca a acordat aproape 320.000 de finanțări în valoare de 443 de milioane de euro – cu 35% mai mult față de aceeași perioadă din 2022, în timp ce profitul net a ajuns la 18,4 milioane euro.

„În contextul în care multe bănci de tip fintech se străduiesc să găsească un model de afaceri funcțional, noi, la tbi, continuăm să demonstrăm că putem inova și face profit în același timp. Echipa noastră este dedicată și oferă mereu clienților noștri cele mai bune soluții. Cardul neon lansat în Bulgaria și dezvoltarea constantă a canalelor de self-service (fluxuri de finanțare 100% online) pe toate piețele noastre principale sunt cele mai bune exemple ale unei experiențe bancare de ultimă generație. Privind spre finalul anului 2023, vom continua să ne îmbunătățim gama de produse și să ne extindem rețeaua de comercianți parteneri din România, Bulgaria și Grecia”, spune Petr Baron, CEO al tbi.

La finalul lunii iunie 2023, activele totale ale băncii se ridicau la 1,2 miliarde de euro (față de 830 milioane euro în S1 2022), o creștere impresionantă de 46% față de aceeași perioadă a anului trecut. Portofoliul de credite a crescut la 915 milioane euro la sfârșitul lunii iunie 2023 (creștere de 42% față de S1 2022). În plus, depozitele atrase de tbi bank în prima jumătate a acestui an, au avut o creștere solidă, peste cea a pieței – ajungând la 911 milioane de euro la sfârșitul lunii iunie 2023. Principalul motor al creșterii a fost portofoliul de depozite la termen din retail, unde creșterea a fost și mai mare, de 61% față de iunie 2022. Creșterea cheltuielilor băncii cu 25%, până la 46 de milioane de euro, a fost determinată în principal de creșterea accelerată a portofoliului de credite și de investițiile în noi linii de afaceri (cardul neon) și noi piețe (extinderea în Grecia).

In luna septembrie, tbi bank si Radio Guerilla au organizat un concurs pe tema “Care este cel mai neobisnuit lucru pentru care ai facut economii?”. Ascultatorii cu cele mai creative raspunsuri au primit vouchere cadou de la tbi bank, valabile in reteaua de magazine partenere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *