Compania Nord Arin a premiat 8 studenți în cadrul concursurilor de design de mobilier

Nord Arin, companie producătoare de mobilă de lângă Piatra Neamț, a organizat două concursuri de design pentru studenții Facultății de Arte Plastice și Design din cadrul Universității Naționale de Arte Iași, pe temele “Design de produs” și “Decorațiuni de mobilier”, oferind șapte premii în valoare totală de 4.500 de lei.

În perioada 1 martie – 30 aprilie, la cele două concursuri au participat 69 de proiecte ale studenților de la diferite specializări, programe de licență și masterat ale FAVD.

Evenimentul desfășurat la sediul fabricii Nord Arin a inclus o festivitate de premiere, urmată de o sesiune aplicată de lucru pe marginea proiectelor câștigătoare, desfășurată în prezența specialiștilor Nord Arin și a cadrelor didactice coordonatoare din cadrul facultății – conf. univ. dr. Elena Șoltuz, lector univ. dr. Silviu Teodor-Stanciu, lector univ. dr. Pop Tiberiu. În cadrul worskhop-ului, studenții premianți au avut oportunitatea de a-și argumenta ideile și de a primi feedback și idei de îmbunătățire la nivel de design și execuție pe proiectele propuse.

„Mă declar încântat de numărul ridicat de proiecte înscrise în concursuri și îi felicit pe studenți pentru creativitatea de care au dat dovadă în realizarea conceptelor. Am apreciat faptul că studenții au asimilat filosofia de design a brandului și au reușit să vină cu idei inedite de design și execuție, cu potențial de valorificare în viitoare colecții Nord Arin. Suntem deciși să ducem mai departe colaborarea cu acești tineri talentați și să reluăm seria concursurilor pentru studenți în anii următori” a declarat Viorel Crețu, Director General Nord Arin.

Concursul Design de Produs a fost câștigat de echipa formată din Radu Medan și Andrei Nevschi, pentru colecția Blend, o colecție minimalistă, cu linii preponderent organice, care îmbină într-un mod echilibrat și consecvent lemnul cu sticla, metalul și marmura. Biblioteca Spindle, propusă de echipa formată din Andrei Dilă și Cezar Aromanesei și colecția Eterna, înscrisă în concurs de Ovidiu Barat, s-au remarcat prin originalitatea designului, prin povestea din spatele conceptului și prin calitatea prezentării, ocupând locul al II-lea, respectiv locul al III-lea. Un premiu special de perseverență a fost acordat echipei de pe locul I, pentru înscrierea în competiție a patru proiecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *