Star Stone demarează producția de confecții metalice

Star Stone, producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial, finalizează investiția de 350.000 de euro, începută anul trecut, și începe producția de confecții metalice, cea mai nouă categorie de produse din portofoliu.

Noile produse completează gama existentă, bolțari gata finisați pentru garduri Traverstone Block, produs unic pe piață, lansat la finalul anului 2021, sub patent. STAR STONE oferă acum toate accesoriile metalice necesare, alături de bolțari, pentru realizarea de garduri complete ce pot fi rapid montate în regim DIY.

„Am început cu producția de elemente de gard standardizat, 10 modele, pe dimensiuni potrivite pentru garduri Traverstone Block by STAR STONE, și vom continua cu elemente de gard și porți pe dimensiuni și modele solicitate de clienți. Pentru acest an, estimăm venituri de aproximativ 200.000 de euro din această activitate, bazată pe cererile clienților de a avea un gard ”la cheie” atunci când cumpără bolțari de gard”, spune Cristian Pop, Director General STAR STONE S.A.

Pentru acest an, planurile STAR STONE pentru categoria de confecții metalice vizează adresarea pieței din nord-vestul țării, în mod direct, urmând ca, de anul viitor, produsele să aibă acoperire națională, prin parteneriatele cu distribuitorii din țară.

În prezent, capacitatea de producție este astfel dimensionată încât să asigure livrarea de elemente metalice de gard pentru 40% din gardurile realizate din bolțarii Traverstone Block.

Capacitatea de producție este dată și de personalul alocat acestei activități, ce va fi dimensionat în funcție de evoluția categoriei.
Cât privește piața de confecții metalice din România, în 2023, producătorii vor pune în continuare accent pe automatizare în procesul de producție și pe oferirea de produse cu grad mare de finisare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *