Susținere privată de 1,5 milioane euro pentru extinderea si reabilitarea unei Grădinițe din județul Constanța

În cadrul programului ‘România Eficientă’, gestionat de Grupul pentru Politici Energetice și susținut de sponsorul oficial OMV Petrom, grădinița ‘Zigzag’ din Ovidiu (Constanța) va fi supusă unor importante lucrări de modernizare.

Aceasta a fost construită în anii 1950. Pe lângă lucrările de integrare și de consolidare a capacităților, grădinița va beneficia și de lucrări de îmbunătățire a performanței energetice și de conformare la cerințele nZEB (clădiri cu consum de energie aproape zero). Investiția totală se ridică la aproximativ 1,5 milioane EUR.

Grădinița Zigzag este în prezent dărăpănată și are nevoie de lucrări de consolidare. După renovare, clasa de eficiență energetică va fi ridicată de la E (limita inferioară: clasa G) la cea mai înaltă clasă energetică (A), ceea ce va reduce consumul anual total de energie cu peste 60 % și emisiile de dioxid de carbon de aproximativ șase ori.

Școala va fi dotată cu sisteme de energie regenerabilă, inclusiv panouri fotovoltaice și pompe de căldură. Proiectul include, de asemenea, o extindere a clădirii grădiniței.

Posted in CSR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *