BCR a lansat Raportul de Impact Social pentru anul 2022

BCR a publicat Raportul de Impact Social 2022, care sintetizează modul în care compania a contribuit la incluziunea economică și socială în comunitățile din România. Datele acoperă principalele proiecte și activități ale băncii, de la susținerea ONG-urilor și a afacerilor sociale la educație financiară, digitală și educație antreprenorială, și subliniază importanța voluntariatului și a implicării active în comunitate.

Principalele arii de impact și rezultate evidențiate în raport pentru anul 2022 sunt:
Susținerea societății civile și a afacerilor cu impact comunitar, prin programele BCR și BCR Social Finance

În anul 2022, grupul a acordat finanțări de circa 5 milioane de euro pentru dezvoltarea asociațiilor și întreprinderilor sociale, sprijinind crearea a aproximativ 1.800 de locuri de muncă și peste 290.000 de beneficiari.

Totodată, 127 de organizații au beneficiat de programe de consiliere și accelerare, iar 900 de organizații au putut accesa sprijin din comunitate pentru cauzele lor prin Bursa Binelui, singura platformă de donații necomisionată din România.

“Dorința noastră este să dezvoltăm un ecosistem de învățare și colaborare, cu ajutorul căruia să putem genera schimbare în bine, alături de parteneri din arii de expertiză diferite. Pentru că istoricul proiectelor noastre ne-a arătat că dacă ne dorim să construim proiecte de impact în comunitate, atunci este foarte important pentru fiecare dintre noi să fim conectați cu realitatea comunității. Avem instrumentele necesare, avem dorința de a pune amprenta de mai bine în societate și vom continua să accelerăm inițiativele de educație financiară, antreprenorială, digitală și de mediu”, a susținut Nicoleta Deliu-Pașol, Director de Comunicare și CSR, BCR.

Vezi mai jos ariile în care BCR s-a implicat:

Educație financiară prin Școala de Bani, cel mai amplu program de acest fel din România

  • În 2022, peste 67.000 de copii și adulți au învățat să-și construiască o relație mai bună cu banii prin ateliere de educație financiară organizate de voluntari BCR și asociații partenere, precum și prin cursuri și resurse gratuite accesibile în platforma scoaladebani.ro.
  • De asemenea, a fost lansat programul-pilot LifeLab, care urmărește integrarea educației financiare în predarea altor materii. În program participă 2 școli din România, cu peste 65 de profesori și 1.200 de elevi.

Educație antreprenorială

  • 32 de startup-uri au fost accelerate în 2022 prin InnovX-BCR, iar afacerile din tehnologie locale au accesat finanțări de 19,7 milioane de euro. Acceleratorul InnovX-BCR își propune să ofere comunității de startup-uri din România acces la cele mai noi tehnologii, educație de top, precum și expunere globală, prin parteneriate cu 47 de jucători locali de top la nivel internațional.
  • Peste 21.000 de antreprenori au beneficiat de acces la educație antreprenorială și informații despre cum pot porni sau dezvolta o afacere prin platforma gratuită Școala de Business.

Educație digitală

  • În parteneriat cu platforma Adservio, BCR a sprijinit 21.000 de elevi și 30.000 de părinți din 144 de școli din țară să se conecteze cu instrumente digitale de educație, iar, alături de Brio, a asigurat acces la educație digitală și instrumente de evaluare pentru 1.000 de profesori și 3.000 de elevi.
  • Peste 60.000 de copii și-au dezvoltat și testat competențe pentru viitor în cadrul NextLab Tech, cea mai importantă competiție de robotică din Sud-Estul Europei.

Voluntariat și comunitate

  • Voluntarii BCR au sprijinit direct în 2022 peste 1.200 de beneficiari ai organizațiilor Teach for Romania și Carusel.
  • Peste 160 de ONG-uri au fost susținute pentru a dezvolta programe de impact în comunitățile locale
  • Grupul BCR a susținut cu peste 235.000 de euro organizațiile care ofereau asistență pentru refugiații ucraineni, iar Caravana BCR a asigurat sprijin de bază direct la granițe.
  • InnovX-BCR și Jobful au lansat platforma jobs4ukr.com, pentru a susține integrarea socială a refugiaților ucraineni prin acces la locuri de muncă. În 2022, în platformă s-au înregistrat peste 8.000 de ucraineni și 2.000 de angajatori.

Raportul integral de Impact social al BCR Group pentru anul 2022 poate fi văzut AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *