Bit Sentinel: Educarea și instruirea angajaților pot scădea cu până la 90% riscul unor atacuri de tip pishing la adresa companiei

Atacurile cibernetice de tip phishing sunt cele mai frecvente și eficiente, cauzând aproape 90% dintre fraudele de date, potrivit raportului CISCO 2021 Cybersecurity Threat Trends, care subliniază că anual, fiecare angajat primește 14 e-mailuri malițioase în medie. În acest context, cei care joacă cel mai important rol în asigurarea securității datelor unei companii sunt chiar angajații, după cum notează experții Bit Sentinel, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de securitate cibernetică din România. În programele de conștientizare pe care Bit Sentinel le realizează în cadrul companiilor ce au între 50 și 5.000 de angajați, atitudinea personalului s-a îmbunătățit semnificativ, peste 90% dintre angajați fiind pregătiți la finalul programului să identifice o campanie nouă de phishing. Așadar, echipele interne, indiferent de mărime, industrie sau de sectorul în care activează, trebuie educate astfel încât să aibă toate informațiile necesare pentru a evita orice potențial atac asupra companiei.

„Numărul atacurilor cibernetice a crescut în contextul conflictului geopolitic regional, iar țintele au fost, în cea mai mare măsură, site-urile guvernamentale. La nivel european, sectorul public este mai vulnerabil, deoarece suprafața de atac este mai extinsă, iar instituțiile publice operează adesea cu sisteme neactualizate, au bugete limitate, iar procesul de reînnoire tehnologică se face greoi și presupune ca un sistem să fie indisponibil o perioadă. Așadar, lipsa adoptării noilor tehnologii, împreună cu lipsa de instruire periodică a angajaților aduc cu sine riscuri semnificative și deschid ușa infractorilor cibernetici, care își pot lansa atacurile mai ușor”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *