Bit Sentinel: Incidentele de securitate cibernetică pot produce pagube de până la 1 milion de euro în primul an după eveniment la companiile din România

Bit SentinelCreșterea accelerată a fenomenului de digitalizare din ultimii ani a adus cu sine numeroase beneficii, dar și riscuri semnificative. Dintre acestea, riscul unui atac cibernetic este, poate, cel mai ridicat, având consecințe negative puternice pentru orice organizație, indiferent de dimensiune sau domeniu de activitate. Costul mediu al unei breșe de securitate a ajuns la peste 4 milioane de euro în 2022 la nivel global, potrivit unui raport întocmit de IBM și Ponemon Institute, și, cel mai probabil, va crește în 2023, continuând tendința din ultimii ani. Raportat la România, analizând situațiile recente în care specialiștii Bit Sentinel au fost implicați, costurile de remediere a incidentelor de securitate, în cazul companiilor care nu aveau implementate sisteme și proceduri de protecție cibernetică, încep de la 50.000 de euro și pot ajunge până la 1 milion de euro, doar în primul an după atac.

În paralel, costul real al implementării unor servicii de securitate de tip Centru Operațional de Securitate externalizat – cunoscut și sub denumirea de Security Operations Center as a Service sau, pe scurt, SOCaaS – care sunt extrem de eficiente în sprijinirea organizațiilor pentru identificarea atacurilor cibernetice, este, de obicei, și de 60 de ori mai mic, atrag atenția specialiști din cadrul Bit Sentinel, companie de top din Europa Centrală și de Est specializată în furnizarea de servicii profesionale de securitate cibernetică.

„Impactul amenințărilor cibernetice nu mai poate fi neglijat de companii, iar asigurarea securității infrastructurilor este o provocare tot mai mare, indiferent de dimensiuni sau industrie. Din păcate, cele mai multe companii au un comportament reactiv în aceste situații. În astfel de cazuri, pe lângă pierderile operaționale și reputaționale generate de scurgerea de informații și întreruperea activității, restaurarea securității implică investiții suplimentare considerabile. Prin urmare, impactul financiar resimțit în cazul unui atac reușit va fi uriaș, iar organizația va trebui să lupte mult timp ulterior pentru a-și repara imaginea și a recâștiga încrederea clienților și partenerilor. Pentru a evita astfel de consecințe, un serviciu de tip SOCaaS va fi cea mai bună opțiune de monitorizare, alertare, investigare, sprijin în timpul unui incident și de acoperire a principalelor procese de securitate cibernetică. Totodată, externalizarea unui centru operațional de securitate va contribui și la scăderea perioadei în care un incident este identificat și atenuat înainte de a produce daune în sistemele informatice”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *