UNbreakable România deschide perioada de înscrieri la ediția din 2023 a celui mai complex program național de educație în securitate cibernetică pentru liceeni și studenți

Bit Sentinel, companie specializată în servicii de securitate cibernetică, și Orange România lansează înscrierile pentru a șasea ediție a UNbreakable România, un program național complex pentru stimularea și dezvoltarea cunoștințelor de securitate cibernetică în rândul liceenilor și studenților pasionați de hacking etic. Tinerii dornici să-și testeze sau să-și dezvolte aptitudinile informatice se pot înscrie la UNbreakable România 2023 începând cu 6 martie. UNbreakable are un rol esențial în dezvoltarea viitoarei generații de experți în domeniu, în contextul în care deficitul de forță de muncă în IT și mai ales în zona de securitate cibernetică a crescut în ultimii ani peste tot în lume. Decalajul global al forței de muncă în acest domeniu este astfel estimat la aproximativ 3,4 milioane de profesioniști, conform studiului CyberSecurity Workforce realizat de (ISC)² în 2022. Astfel, programul UNbreakable își propune să susțină tinerii pasionați de securitate cibernetică să-și consolideze cunoștințele și să fie aliniați la nevoile și cerințele industriei.

„Deși observăm o maturizare a pieţei din România în ceea ce privește securitatea cibernetică, pe fondul intensificării criminalității informatice, dar și a creșterii complexității și a îmbunătățirii calității serviciilor oferite companiilor, deficitul de specialiști rămâne o provocare. La Bit Sentinel, luăm foarte în serios dezvoltarea comunității de experți în domeniul securității și știm că primul pas este să încurajăm educația în acest domeniu, iar apoi să stimulăm colaborarea între mediile public, privat și academic. Programul anual UNbreakable este modul nostru de a contribui la educarea generațiilor viitoare de specialiști în securitate informatică, ce au un rol atât de important pentru o lume informațională sigură, atât pentru afaceri, cât și pentru clienți”, a declarat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.

UNbreakable România este organizat de Bit Sentinel în colaborare cu Orange România, care va promova programul în ecosistemul universităților partenere unde este activă de peste 20 de ani prin Orange Educational Program, și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.ro. În acest an, UNbreakable este de asemenea susținut și de Cegeka România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *