NN a plătit în total clienților de asigurări și pensii private din România peste 770 de milioane de lei în 2022

NN, liderul pieței de asigurări de viață, a susținut clienții de asigurări și participanții la fondurile de pensii private administrate cu beneficii și plăți record de peste 770 de milioane de lei anul trecut. Astfel, NN a continuat să fie alături de clienți când au avut cel mai mult nevoie în acest context volatil și raportează rezultate financiare stabile pe toate liniile de business în 2022. În segmentul asigurărilor de viață și sănătate, NN Asigurări de Viață a înregistrat prime brute subscrise în valoare de aproximativ 970 de milioane de lei în 2022, în creștere față de 940 de milioane de lei anul anterior, conform rezultatelor financiare neauditate. Evoluția confirmă nevoia de protecție și stabilitate financiară a clienților în contexte dificile și preocuparea pentru soluții de asigurare care să le ofere sprijin financiar când apar situații neprevăzute.

„2022 a fost un an care ne-a amintit încă o dată tuturor cât de important este să avem grijă de noi, de cei dragi și de ce contează cu adevărat. Prin tot ceea ce facem, la NN urmărim să fim un sprijin real pentru cei peste 2,2 milioane de români care se bazează pe noi în demersul lor de a-și asigura un viitor financiar mai bun. Evoluția companiei reconfirmă că avem o bază financiară solidă și o poziție bună pentru a ne continua misiunea de a fi alături de oameni atunci când au cel mai mult nevoie, oferind mereu soluții relevante de asigurare și pensie privată prin care să protejeze tot ce contează pentru ei”, a spus Gerke Witteveen, Chief Financial Officer al NN.

În 2022, NN Asigurări de Viață a continuat să fie alături de clienți și a plătit beneficii record din asigurări de peste 559 de milioane de lei, în creștere cu 16% față de 2021, dintre care aproximativ 80 de milioane de lei au fost beneficii pentru evenimente asigurate, iar 479 de milioane de lei indemnizații pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale, răscumpărate sau reziliate. Coeficientul de lichiditate înregistrat anul trecut a fost 2,61, iar marja de solvabilitate raportată conform Solvency II a fost 203%, confirmând stabilitatea financiară a companiei și capacitatea de a-și îndeplini obligațiile asumate față de clienți. În același timp, compania și-a amplificat amprenta în economie prin contribuțiile totale de aproximativ 68 de milioane de lei plătite la bugetul de stat, cu 23% peste nivelul din anul anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *