România devine o piață de importanță strategică pentru WEBCON, unul dintre cei mai importanți furnizori globali de platforme de aplicații low-code

WEBCON, una dintre cele mai importante companii la nivel global care oferă o platformă de aplicații de tip LCAP (Enterprise Low-code Application Platform) pentru automatizarea și gestionarea afacerilor, a decis să își extindă operațiunile și în România și să își crească prezența pe piață, atât organic, cât și împreună cu partenerii și clienții români. Compania are parteneriate mai vechi cu integratorii de sisteme din România, care livrează soluții pentru clienții lor folosind platforma WEBCON. Unul dintre aceștia este Encorsa, un integrator român de servicii de transformare digitală prin tehnologii de hiper-automatizare low-code și no-code, Robotic Process Automation și Inteligență Artificială – care este singurul WEBCON Premium Partner din regiune. Acest parteneriat devine, astfel, unul strategic la nivel regional pentru ambele companii.

La WEBCON, credem că abordarea clasică a furnizării de aplicații pentru afaceri – bazată pe cod personalizat – nu funcționează în realitatea de astăzi, care este în continuă schimbare. Pentru a ține pasul cu nevoile afacerilor și ale pieței, atât departamentele IT, cât și integratorii de sisteme trebuie să fie rapizi și flexibili în furnizarea de noi soluții – și, ținând cont de acest lucru, am creat platforma noastră low-code. Prin parteneriatul cu Encorsa, dorim să oferim posibilitatea companiilor românești să digitalizeze și să automatizeze eficient procesele operaționale cu aplicații personalizate, a căror livrare durează câteva zile sau săptămâni, nu luni sau ani“, spune Michał Rykiert, Director of Business Development EMEA, WEBCON.

Encorsa are mai mult de 10 ani de experiență în consultanță în domeniu și este specializată în utilizarea unor tehnologii precum low-code și no-code, AI, RPA, Chatbots și Business Process Management (BPM) pentru a oferi soluții companiilor care doresc să se adapteze la o piață foarte dinamică și puternică. Compania a implementat cu succes peste 50 de proiecte complexe de transformare digitală în organizații precum Electrica Furnizare, Impetum Group, Green Group, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), BCR Asigurări de Viață, PwC și Deloitte.

Această colaborare ne oferă multe noi oportunități, deoarece înainte de acest parteneriat dezvoltam deja soluții software personalizate. Având în vedere nevoile în continuă evoluție ale clienților, a devenit dificil să ținem pasul cu ritmul schimbării și să adaptăm perfect soluțiile la provocările lor actuale. Căutam un instrument care să ne permită să fim rapizi și flexibili atunci când construim aplicații, dar și să le menținem și să le dezvoltăm ori de câte ori era necesar, iar platforma WEBCON BPS (Business Process Suite) s-a dovedit a fi ceea ce aveam nevoie. În prezent, putem lucra la numeroase aplicații în același timp, ceea ce înseamnă accelerarea transformării digitale pentru clienții noștri – și aducerea unei valori mai mari prin proiecte personalizate. Tehnologia low-code devine din ce în ce mai populară în România, iar noi ne bucurăm să vedem clienți tot mai mulțumiți de rezultatele digitalizării, care decid să facă mai multe proiecte alături de noi”, spune Cătălin Profir, Co-Founder & CEO, Encorsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *