Genesis Property instalează 1000 de panouri fotovoltaice în YUNITY Park

Unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România, Genesis Property, prezintă un nou pionierat pentru piața de real estate, prin implementarea celui mai extins proiect de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România. Proiectul a constat în instalarea a mai mult de 1.000 de panouri fotovoltaice pe o suprafață de peste 4.000 mp, în regim de prosumator, pe acoperișurile clădirilor de birouri din cadrul YUNITY Park (Novo Park) din nordul Bucureștiului, în urma unei investiții de 1 milion de euro.

„Reducerea impactului asupra mediului este o prioritate integrată perfect în strategia companiei noastre și ține cont de cerințele angajaților care lucrează în spațiile de birouri administrate de noi. De aceea și misiunea strategică a Genesis Property este construită în jurul obiectivelor de a reduce impactul asupra mediului înconjurător și dependența de combustibilii fosili, iar eficiența energetică și energia solară sunt piloni esențiali ai acesteia. Facem un prim pas înainte în efortul de aliniere al actualului concept NZEB (nearly Zero-Energy Building) către clădirile cu emisii zero (ZEB), aliniind astfel cerința de performanță energetică din actuala Directivă de Eficiență Energetică a Clădirilor cu obiectivul UE pe termen lung de neutralitate climatică. YUNITY Park este gândit ca un exemplu de sustenabilitate pentru viitor, nu doar pentru provocările din prezent”, a spus Ioan Bejan, Director de Sustenabilitate, Genesis Property.

Acest proiect face parte dintr-o serie amplă de inițiative de dezvoltare sustenabilă ale Genesis Property prin care va transforma YUNITY Park într-un concept nou de real estate, ce va redefini viitorul modului de lucru și de viață urbană. Genesis Property, primul grup imobiliar din țară care a devenit semnatar al Pactului Global al Națiunilor Unite (UN Global Compact) privind drepturile omului, munca, lupta împotriva schimbărilor climatice și protecția mediului, și-a propus să reducă la net zero emisiile de carbon până în anul 2040.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *