ElectroPutere Mall marchează cei 11 ani de shopping și divertisment printr-o expoziție de fotografie dedicată Uzinei Electroputere

La aniversarea de 11 ani, centrul comercial ElectroPutere Mall, împreună cu Galeria „Anca Poteraşu”, invită vizitatorii să facă o incursiune vizuală în istoria Uzinei Electroputere, fanionul industriei constructoare de locomotive din România. Expoziția „Tehnologii ale trecutului”, a artistului Matei Bejenaru, va prezenta fotografii realizate în fabrica Electroputere, înainte de transformarea spațiului în parcul comercial și de birouri de azi, alături de o cartografiere a istoriei Uzinei Electroputere.

În ultimii șase ani, grupul francez de real estate Catinvest, care deține și administrează ElectroPutere Parc, a realizat investiții de peste 130 de milioane de euro, consolidând poziția parcului comercial drept principala destinație de cumpărături din Oltenia, dar și principalul centru de inovație și tehnologie din regiune. Vizitatorii expoziției vor putea vedea și o imagine iconică cu laboratorul TTI din Iași, simbolică pentru seria de fotografie documentară „Între două lumi” începută în 2010, din care face parte selecția de imagini a expoziției.

„La ElectroPutere Parc, ne extindem constant amprenta și aducem noi branduri în principala destinație de shopping din Oltenia și căutăm permanent să creăm experiențe și beneficii care oferă mai multă valoare retailerilor și consumatorilor. Respectăm istoria locului, iar expoziția Tehnologii ale trecutului invită vizitatorii să cunoască și să recunoască istorii recente, precum și să descopere fotografii care sunt cunoscute și expuse și la nivel internațional, ale unuia dintre cei mai importanți artiști din domeniul fotografiei din România”, a spus Bertrand Catteau, președintele Catinvest Group.

Matei Bejenaru, unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali din România în domeniul fotografiei contemporane și a filmului experimental, descrie expoziția „Între două lumi” ca o arheologie a tehnologiilor dezvoltate în România socialistă, realizată prin intermediul unei cercetări fotografice care indexează și analizează vestigiile acestora în prezent – echipamente dezafectate, laboratoare, modele de reprezentare utilizate în cercetare care și-au pierdut între timp utilitatea sau care se află pe cale de dispariție. Artistul redă alături de acestea și modele ale cunoașterii tehnologice avansate prezente astăzi în societatea românească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *