Dragoș Cozma, Genesis Property: Clădirile de birouri trebuie să se transforme în platforme tehnologice pentru lumea virtuală a viitorului

Mediul online este un spațiu care devine tot mai important în economia globală și în societate. Oamenii redescoperă puterea acestui mediul și capacitatea sa de a-i ajuta să interacționeze mai mult timp și de a rezolva mai rapid sarcini complexe, ce necesită soluții creative. În acest context, birourile pot evolua și deveni adevărate platforme tehnologice care să ducă mediul online la nivelul următor, în completarea tendințelor de design din real estate pentru interacțiunea offline și petrecerea timpului liber, potrivit lui Dragoș Cozma, IT Manager în cadrul Genesis Property.

“Metaversul este cea mai nouă și cea mai sofisticată evoluție a mediului virtual. Un adevărat univers artificial a cărui apariție, aproape de a fi definitivată, a fost posibilă datorită evoluției tehnologiilor de realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR). El poate permite oricui, de exemplu, în timp ce poartă o cască VR, să participe, de la distanță, la un eveniment de orice fel, indiferent că vorbim de afaceri, conferințe de presă sau concerte”, a spus Dragoș Cozma, IT Manager în cadrul Genesis Property.

În acest mod, metaversul creează o experiență unică prin care oameni aflați în diferite zone ale globului pot participa simultan la evenimente și se pot întâlni pentru a socializa, a se distra sau a lucra. Iar companiile pot oferi angajaților ceea ce nu pot obține acasă sau nu pot obține în cele mai bune condiții: accesul la metavers. În cazul celor care lucrează mai mult de acasă, tehnologiile pot fi costisitoare, iar casa poate să nu fie cel mai bun spațiu pentru imersiunea în metavers, proces care are nevoie de o zonă dedicată.

”În același timp, întreg potențialul metaversului trebuie să se regăsească și în mediul offline. Astfel, clădirile de birouri ale viitorului se pot transforma pentru a transpune în realitate concepte dezvoltate în metavers, integrând spații dedicate interacțiunii și socializării într-un ecosistem amplu, care pune în prim plan stilul de lucru și de viață urbană din viitor. Un astfel de proiect pregătit pentru viitor este YUNITY Park, un campus  dezvoltat în extensia biroului, care oferă suportul urban pentru experiențe adaptate stilului de viață al oamenilor, atât pentru timpul petrecut la birou, cât și cel personal sau social”, a mai spus Dragoș Cozma.

În YUNITY Park, angajații vor avea acces la o zonă verde complet reamenajată, cu un design futurist, întinsă pe o suprafață totală de 7.500 de metri pătrați. Spațiul va include un amfiteatru modern dedicat evenimentelor outdoor, o pădure urbană unde angajații vor putea susține inclusiv întâlniri de lucru, o terasă exterioară versatilă care va deservi un food hall de 4.000 de metri pătrați și numeroase zone destinate interacțiunilor profesionale și socializării în timpul liber. În plus, la interior, oamenii vor beneficia de spații de co-working și co-living, un centru ultra-modern de conferințe, o cafenea-restaurant, precum și zone de divertisment, fitness și spații special amenajate pentru socializare și relaxare. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *